Octavian Armaşu solicită consilierilor municipali să desemneze un primar interimar: Există riscul blocării activităţii financiare a Primăriei

Octavian Armaşu solicită consilierilor municipali să desemneze un primar interimar: Există riscul blocării activităţii financiare a Primăriei

FOTO arhivă

Ministrul Finanţelor a expediat o scrisoare luni, 29 mai, către Consiliul Municipal Chişinău în care îndeamnă consilierii să desemneze o „persoană cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare”. Asta după ce Primăria a rămas fără conducere, primarul general, viceprimarii, dar şi secretarul CMC, fiind reţinuţi de CNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În scopul asigurării bunei funcţionări instituţionale şi pentru e evita un impact negativ asupra cetăţenilor municipiului Chişinău, respectiv, pentru a debloca operaţiunile financiare către instituţiile bugetare finanţate de la bugetul municipal Chişinău, rugăm să desemnaţi în regim de urgenţă persoana cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare”, se arată în solicitarea ministrului Finanţelor.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. În aceeaşi zi a fost reţinut şi secretarul CMC, iar cu o lună înainte, pe 25 aprilie, a fost reţinut şi viceprimarul Nistor Grozavu, pentru abuz în serviciu în dosarul parcărilor cu plată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările