Lidera opoziţiei belaruse, anunţată în căutare în Federaţia Rusă

Lidera opoziţiei belaruse, anunţată în căutare în Federaţia Rusă

Lidera opoziţiei de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania după alegerile prezidenţiale din 9 august, a fost introdusă în baza de date a Ministerului rus de Interne în categoria persoanelor care au fost anunţate în căutare pe teritoriul Federaţiei Ruse.

O sursă din Poliţie a agenţiei de presă TASS a precizat că Svetlana Tihanovskaia a fost anunţată în căutare în Belarus, dar căutările se vor desfăşura şi în Federaţia Rusă, deoarece ar fi vorba despre un anunţ de căutare interstatal, prevăzut în cadrul unui acord încheiat între cele două ţări. 

Amintim că după alegerile prezidenţiale din Belarus, nerecunoscute de opoziţia de la Minsk, dar şi de o bună parte din comunitatea internaţională, opoziţia belarusă a creat un Consiliu coordonar pentru transferul paşnic al puterii. În rezultat, procuratura belarusă a deschis un dosar penal pe acest caz pentru tentativă de lovitură de stat. Unii membrii ai Consiliului au fost reţinuţi, iar alţii au fugit din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările