Judecătorii Ion Muruianu, Nina Cernat, Aurelia Parpalac şi Nichifor Corochii vor să devină membri în Consilul Superior al Magistraturii

Judecătorii Ion Muruianu, Nina Cernat, Aurelia Parpalac şi Nichifor Corochii vor să devină membri în Consilul Superior al Magistraturii

„Adevărul“ a scris despre cum judecătoarea Nina Cernat a ajuns să stea în „casa din poveşti“ dintr-o zonă rezidenţială a Chişinăului. FOTO Adevărul

Pentru cea de-a două rundă de alegeri la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii s-au înscris în cursă 16 magistraţi. Pe 22 noiembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor va trebui să aleagă trei noi membri permanenţi, plus alţi doi membri suplenaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unii magistraţi au început deja campania de promovare. Rotarciuc şi Corochii sunt şi în prezent membri CSM, chiar şi aşa nu au întrunit numărul necesar de voturi la precendenta rundă, care a avut loc pe 18 octombrie. Atunci au trecut Dumitru Visternicean şi Anatol Ţurcan, realeşi în funcţie, şi Tatiana Răducanu, ajunsă pentru prima dată în autoritatea de autoreglementare a judecătorilor.

La adunarea din 22 noiembrie, cei aproape 400 de judecători din ţară vor avea de ales între: Dina Rotarciuc, Domnica Manole, Vera Toma, Nichifor Corochii, Grigore Şişcanu, Gheorghe Balan, Viorica Puica, Victor Micu, Vladimir Braşoveanu, Valentin Caisîn, Maria Ghervas, Aurelia Parpalac, Anatolie Minciuna, Ion Muruianu, Nina Cernat şi Sergiu Furdui.

„Adevărul“ a scris despre magistrata Nina Cernat, de la Curtea de Apel Chişinău, că locuieşte într-o casă de lux din complexul „Oraşul poveştilor” din Capitală, imobil ce nu se regăseşte în declaraţiile sale de avere, întrucât este înscris pe numele soacrei sale, care stă în Ialoveni.

Ion Muruianu, fostul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), a fost implicat într-un scandal de proporţii după ce la o adunare a judecătorilor a numit jurnaliştii „câini turbaţi“. Muruianu a judecat mai multe cauze pe care statul le-a pierdut ulterior la CEDO.

Aurelia Parpalac este magistrata care a vrut să-şi bage fata la Drept fără admitere şi care a blocat timp de două luni conturile Primăriei Căuşeni. Ulterior, ministrul Justiţiei Oleg Efrim a cerut sancţionarea disciplinară a judecătoarei de la Curtea de Apel Bender. Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii a respins însă cererea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările