Deputatul Ion Butmalai a fost găsit împuşcat

Deputatul Ion Butmalai a fost găsit împuşcat

Ion Butmalai

Deputatul Ion Butmalai a fost găsit azi după prânz fără suflare în propria locuinţă din oraşul Cahul. Corpul neînsufleţit al politicianului a fost găsit de soţia acestuia, anunţă poliţia.


Deocamdată, Inspectoratul de poliţie din Cahul investighează cauzele decesului. Potrivit oamenilor legii, Ion Butmalai era împuşcat în piept. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă a poliţiei. Încă nu se ştie dacă fostul deputat s-a împuşcat singur sau a fost omorât.
 
Ion Butmalai deţinea o armă legal.
 
Ion Butmalai este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, din partea PLDM. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 nu a participat pe lista partidului.
 
El s-a născut pe 9 octombrie 1964 în satul Tigheci, raionul Leova. Ion Butmalai a absolvit Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne din Chişinău, între anii 1991-1996, şi Academia de Administrare Publică între anii 2002-2004.

În ceea ce priveşte activitatea profesională, acesta a fost în 1987 inspector superior al Inspectoratului Auto de Stat, ajungând în 2007 şeful poliţiei municipale a Comisariatului raional de poliţie Cahul. Din anul 2008 a devenit membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM.

În anul 2009 a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind ales în cadrul forului secretar în Comisia Parlamentară de Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică. Din 2010 până în 2014, Butmalai a fost co-autor al mai multor proiecte de lege pe diverse sectoare de activitate şi domenii, care au fost aprobate de Parlament (Proiectul legii privind importul unor bunuri materiale şi a unor autospeciale, Proiectul legii privind importul unei autospeciale, Proiectul legii privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, Proiectul legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.163 din 09.07.2010 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie, Proiectul legii privind importul unor obiecte de cult religios etc.).

PLDM a anunţat astăzi pe site-ul oficial că formaţiunea regretă decesul subit al deputatului Ion Butmalai, el fiind preşedintele Organizaţiei Teritoriale Cahul a PLDM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările