Deputatul independent de Alba, Cornel Comşa, a câştigat prima etapă a procesului cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Cornel Comsa a fost ales din partea PPDD
Deputatul Cornel Comsa a fost ales din partea PPDD

Deputatul independent de Alba, Cornel Comşa, a câştigat prima etapă a procesului cu Agenţia Naţională de Integritate. Curtea de Apel Bucureşti a anulat raportul ANI şi a stabilit că parlamentarul nu este incompatibil.

Decizia a fost pronunţată îm 26 noiembrie 2014. ”Admite acţiunea. Anulează Raportul de evaluare nr. 10337/G/II/12.03.2014 întocmit de pârâta ANI. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicar”, se afirmă în minuta Curţii de Apel.

Cel mai porbabil, ANI va formula recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Inspectorii ANI au considerat că parlamentarul este incompatibil pe motiv că a deţinut din decembrie 2012, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de administrator la S.C. Da Easy Way S.R.L. şi S.C. Biz' Round The Clock S.R.L.

”Aşa cum am declarat şi în martie, rezoluţia ANI prin care eram declarat incompatibil este o aberaţie. La acel moment politic se rupea USL-ul, cât mai mulţi deputaţi trebuiau speriaţi iar ANI trebuia să arate public o oarecare activitate. A fost, evident, o comandă politică generică, urmărindu-se un scop limitat, de conjunctură. Eu renunţasem la funcţia de administrator în ambele firme, la cinci zile după depunerea jurământului în Parlament. Hotărârile AGA au fost înregistrate de avocaţii firmelor cu data certă de 27 decembrie 2012. În plus, firmele nu au mai avut nici un fel de activitate, încasări sau contracte de la acel punct şi până la închiderea lor definitivă”, a precizat parlamentarul de Alba pentru proalba.ro.

Cornel George Comşa a fost ales deputat PPDD în colegiul nr. 4, Aiud – Ocna Mureş, unde s-a situat pe locul trei din punct de vedere a numărului de voturi obţinute. A fost desemnat reprezentantul colegiului în Camera Deputaţilor la redistribuire. În martie 2014, deputatul a demisionat de la conducerea PPDD Alba pe motiv că partidul nu s-a implicat în negocierile cu PSD în scopul formării unui nou guvern, ulterior el demisionând şi din partid. În prezent activează ca independent.

Deputatul PPDD de Alba, Cornel Comşa, declarat incompatibil de ANI

Deputatul Cornel Comşa renunţă la conducerea PPDD Alba şi acuză lipsa negocierilor pentru guvern

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite