Şeful de post din Drăgăneşti de Vede s-a împuşcat în cap din cauza stresului. A lăsat în urmă un bilet în care şi-a trecut datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doinel Pleşa, în vârstă de 52 de ani, şeful de post al Poliţiei Drăgăneşti de Vede, s-a împuşcat astăzi în curtea secţiei cu pistolul din dotare. Bărbatul a lăsat în urmă un bilet în care-i cere iertare soţiei pentru gest şi mărturiseşte că stresul l-a împins către sinucidere. Doinel Pleşa a trecut în bilet şi datoriile pe care le avea.

Şeful de post din Drăgăneşti de Vede s-a împuşcat în cap chiar în curtea secţiei de poliţiei pe care o conducea din anul 2000. Bărbatul a venit la muncă, ca de obicei, la primele ore ale dimineţii. În jurul prânzului, a trecut strada până la primărie, acolo unde lucrează soţia sa. Cei care l-au văzut spun că  a venit să-şi vadă soţia, a scos-o pe hol şi  îmbrăţişat-o scurt, după care s-a întors la muncă. Şeful de post a ieşit pe scările care dau în curtea secţiei şi s-a împuşcat în cap. Zgomotul produs de pistol nu s-a auzit . Soţia a fost cea care l-a găsit zăcând într-o baltă de sânge, după ce primise un telefon de la ginerele ei, care s-a arătat îngrijorat de starea socrului. ”Soţia a fost sunată de ginerele ei de la Constanţa care a întrebat-o: Ce se întâmplă cu tata de nu vrea să mai trăiască? Atunci ea s-a dus până la secţie şi l-a găsit în curte, căzut într-o baltă de sânge. Femeia a avut un şoc”, a povestit primarul din  Drăgăneşti de Vede, Victor Letcanu.

Gestul poliţistului a şocat întreaga comunitate, acesta fiind cunoscut drept un om bun şi mai ales un bun profesionist. 

Doborât de stres

Bărbatul a lăsat în urmă un bilet, care a fost descoperit după sinucidere. ”A lăsat un bilet pentru soţie. Scria

aşa: Te rog, Doiniţa să mă ierţi dacă am greşit cu ceva. Vă iubesc mult, mult de tot. Uite numele la doi, trei cetăţeni cu nişte sume simbolice, mici datorii. Pe verso a continuat:  Am recurs la această faptă pe că sunt foarte stresat, cu mulţi de ”f” în faţă”, spune primarul, cel care a văzut biletul.

Probleme financiare şi de sănătate

Primarul din Drăgăneşti de Vede, un apropiat al poliţistului , şocat şi el de gest spune că şeful de post avea ceva probleme de sănătate şi financiare. ” De aproape o lună de zile nu mai comunica mult şi îl vedeam trist. L-am întrebat ce se întâmplă cu el. Mi-a spus că nu se simte bine, avea probleme de sănătate. Avea oscilaţii de tensiune, îi venea ameţeală, slăbise. Mi-a spus că a mers a făcut nişte analize pe la spital. I-am spus mergi cu mine la Bucureşti.Mi-a spus, domn primar, nu stau bine cu banii. Mi-a zis că o să meargă, dar întâi să facă rost de bani” , a spus primarul din Drăgăneşti de Vede, Victor Letcanu, apropiat al poliţistului.

Salariul poliţistului care , se pare, depăşea cu puţin 2000 de lei nu era de ajuns pentru acoperirea ratelor şi datoriilor curente şi şeful de post avea probleme financiare. ” A făcut un împrumut şi-a cumpărat o căsuţă. Avea o nemulţumire vis-a- vis de salariu, ca şi venit”, mai spune primarul.

Testat şi avizat psihologic

Doinel Pleşa, şeful de post din Drăgăneşti de Vede era apreciat în breasla sa. ” Pe perioada activităţii desfăşurate nu a fost sancţionat  pentru abateri disciplinare. A fost evaluat psihologic în noiembrie 2012 fiind avizat apt , fără probleme de natură psihologică. În luna mai a acestui an a fost testat psihologic pentru conducere de autospeciale de serviciu şi a fost avizat apt”, a declarat Sandu Voicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

Cazul poliţistului care s-a împuşcat în cap a fost predat de IPJ Teleorman către Parchet care a demarat o anchetă. ” Se efectuează cercetări pentru a lămuri şi proba împrejurările în care a decedat acesta, urmând ca pe măsură ce vom decide şi alte mijloace de probă să revenim cu alte amănunte”, a spus procurorul Traian Nedelcuţă.

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri