Cetăţenilor moldoveni le este interzisă intrarea în Ungaria

Cetăţenilor moldoveni le este interzisă intrarea în Ungaria

FOTO simbol

Începând cu data de 15 iulie, cetăţenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria. Aceasta ca urmare a noilor condiţii instituite de autorităţile de la Budapesta, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta menţionează că noile măsuri vizează clasificarea statelor de provenienţă a resortisanţilor pe trei categorii – roşu, galben şi verde şi limitarea, în consecinţă, a trecerii frontierei de către persoanele care sosesc din aceste ţări. Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor roşii, pentru cetăţenii căreia intrarea e interzisă.

Traficul de tranzit şi transportul de mărfuri fac excepţie de la aceste reguli, precum şi deplasările oficiale. Totodată, controlul sanitar poate avea loc şi în asemenea cazuri. Ca şi în perioada anterioară, derogarea de la regulile izolării la domiciliu poate fi obţinută de la poliţia ungară în cazuri ce necesită o apreciere specială. Această cerere poate fi depusă în limbile maghiară sau engleză, accesând https://ugyintezes.police.hu/en/home.

Misiunea diplomatică mai menţionează că guvernul ungar va reevalua listele ţărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate conţinutul acestora poate fi modificat.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova la Budapesta reaminteşte că cetăţenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon: +3613363450 sau +3613363458. De asemenea, cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu un caracter de urgenţă, pot apela la numărul de telefon al ambasadei: +36302838060.

https://www.ipn.md/ro/cetatenilor-moldoveni-nu-le-este-permisa-intrarea-in-ungaria-7967_1074836.html

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: