Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul deputat Chiril Lucinschi

Încă 30 de zile de arest la
domiciliu pentru fostul deputat Chiril Lucinschi

FOTO Arhivă

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a prelungit, luni, 21 august, cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele ex-deputatului Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Instanţa a luat decizia la solicitarea procurorilor anticorupţie, transmite IPN.

Procurorul Vladislav Bobrov a declarat că prelungirea mandatului de arest a fost solicitată pe motiv că există riscuri ca acesta să poată influenta mersul anchetei. „El poate intra în contact cu martorii care urmează să fie audiaţi în cadrul dosarului. Totodată pentru a examina cauza penală într-un termen rezonabil, pentru a nu tergiversa urmărirea penală, am considerat că această măsură preventivă, de prelungire a arestului, se va răsfrânge pozitiv asupra mersului cauzei”, a declarat procurorul.
 
Corina Stratan, avocata fostului deputat, a spus că nu este de acord cu decizia instanţei şi că o va ataca cu recurs la Curtea de Apel. Apărarea susţine că la înaintarea demersului privind prelungirea măsurii de arest, procurorul a invocat o învinuire străină ordonanţei de punere sub învinuire. „Este inadmisibil ca partea acuzării în loc să demonstreze necesitatea prelungirii mandatului de arest la domiciliu a invocat nişte chestiuni care nu au relevanţă şi nu se regăsesc în ordonanţa de punere sub învinuire”, a spus avocatul.
 
Fostul deputat a fost reţinut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, ex-parlamentarul, împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic, sunt bănuiţi de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari celor trei entităţi bancare. Săvârşirea infracţiunii respective prevede până la zeci ani de închisoare. Fostul deputat este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declaraţia sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: