Minorităţile din Sălaj se întrec duminică în obiceiuri şi în delicii culinare

Minorităţile din Sălaj se întrec duminică în obiceiuri şi în delicii culinare

Bogracs-ul unguresc este nelipsit de la astfel de evenimente FOTO Arhivă

Duminică, 23 iunie, în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău, va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Minorităţilor din Sălaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi UDMR Sălaj şi începe de la ora 12.00. Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cultură,  festivalul, ajuns la a treia ediţie, are rolul, ca şi în anii precedenţi, de a crea posibilitatea minorităţilor din judeţul nostru de a prezenta programe culturale în municipiul reşedinţă de judeţ. "Datorită evidentului fapt că în Sălaj comunitatea maghiară este cea mai numeroasă, UDMR Sălaj este principalul partener în desfăşurarea festivalului", precizează Daniel Săuca, directorul centrului.

 În afara comunităţii maghiare, va participa şi comunitatea slovacă din zona Plopiş - Făget, în timp ce comunitatea rromilor va fi reprezentată de formaţia artistică Rom Po'Drom din Almaşu.La festival vor fi prezentate şi tradiţii specifice (populare, culinare) comunităţilor minorităţilor din judeţul Sălaj.

Citeşte şi Premieră naţională: patru case ţărăneşti vor fi restaurate, iar proprietarii lor - învăţaţi să facă turism tradiţional

Zalăul - un oraş cu locuitori fără nemulţumiri faţă de primărie?


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările