FOTO Jaful de la Altex Vaslui: „90 de secunde şi fugi!“. Hoţii care au furat zeci de smartphone-uri, de negăsit

FOTO Jaful de la Altex Vaslui: „90 de secunde şi fugi!“. Hoţii care au furat zeci de smartphone-uri, de negăsit

Magazinul Altex a fost redeschis duminică  Foto: Simona Voicu

La mai bine de 24 de ore de la producerea jafului, poliţiştii din Vaslui nu au dat de urma hoţilor care au spart magazinul Altex şi nici măcar nu cunosc valoarea exactă a prejudiciului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii care instrumentează acest caz manifestă prudenţă maximă, temându-se că orice informaţie ar putea să-i ajute pe hoţii care au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică.  

Modul în care au acţionat demonstrează că şi-au pregătit din timp lovitura, cunoşteau atât detaliile despre cum erau aşezate electrocasnicile pe rafturi, cum erau amplasate camerele de supraveghere, dar şi faptul că magazinul tocmai fusese aprovizionat cu telefoane de ultimă generaţie. Jaful s-a derulat în doar 90 de secunde, în timp ce agenţii de pază au ajuns după opt minute. 

Magazinul Altex se află în principala zona comercială a municipiului Vaslui, alături de alte trei lanţuri de magazine, la aproximativ 15 metri de şoseaua de centură a municipiului Vaslui. Magazinele nu beneficiază de pază umană, securitatea fiind asigurată de firme de protecţie şi pază, care au obligaţia ca pe timpul nopţii să verifice periodic zona.

Hoţii au acţionat cu puţin înainte de ora 3.00. Au forţat uşa de la aprovizionare, care nu este blindată, cu o rangă şi au intrat în magazin, moment în care s-a declanşat sistemul de alarmă. Primul lucru de care au avut grijă a fost să taie cablurile camerelor de supraveghere. Apoi, cu o rangă au spart toate vitrinele în care se aflau telefoanele.

”ReprezentanţiI magazinului au precizat că fost sustrase foarte multe telefoane mobile performante, numărul exact al produselor sustrase urmează a fi comunicat în baza documentelor de intrare/ieşire din magazin”, a declarat pentru ”Adevarul”, Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

La o primă evaluare reprezentanţii magazinului susţin că au fost sustrase aproximativ 150 de telefoane de ultimă generaţie, în special Samsung şi Iphone, prejudiciu fiind evaluat la 130.000 lei. Situaţia exactă a telefoanelor sustrasă urmează a fi comunicată poliţiştilor de către reprezentanţii Altex Bucureşti.

Acesta este cel de-al doilea jaf înregistrat în ultimele două luni, care a avut ca ţină magazinele Altex. În noaptea de 3/4 decembrie 2015, un alt magazin Altex, din Iaşi, a fost ţinta hoţilor, atunci fiind sustrase 250 de telefoane şi laptop-uri in valoare de 650.000 lei. La Iaşi, hoţii au tăiat o coală de tablă din acoperiş şi au aruncat în interiorul magazinului o sfoară pe care ar fi coborât unul dintre făptaşi. Ulterior, acesta a legat mai multe cutii cu laptopuri şi telefoane de sfoară, produse care au fost scoase pe acoperiş de complicele său.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările