Jaf ca în filme la un magazin Altex din Iaşi. Hoţii au furat electronice de 500.000 de lei după ce au tăiat o parte din acoperiş şi au coborât pe o sfoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul Altex din Carrefour ERA din Iaşi a fost jefuit joi noaptea FOTO: Arhivă
Magazinul Altex din Carrefour ERA din Iaşi a fost jefuit joi noaptea FOTO: Arhivă

Magazinul Altex din Complexul ERA Shopping Park Iaşi a fost jefuit joi noaptea. Hoţii au furat din magazinul de electrocasnice laptopuri şi smartphone-uri în valoare de aproximativ 500.000 de lei.

Unul dintre cele mai mari magazine de electrocasnice din Iaşi a fost jefuit în cursul nopţii de joi spre vineri. Hoţii au sustras din magazin în jur de 80 de laptopuri şi 60 de smartphone-uri, majoritatea telefoanelor fiind de la Samsung.

Jaful a fost descoperit în cursul zilei de vineri, magazinul fiind închis pentru cercetări de la ora 09.00 până la ora 13.00. Potrivit primelor estimări, prejudiciul se ridică la aproape jumătate de milion de lei. „Facem cercetări pentru stabilirea împrejurărilor, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit Ziarului de Iaşi, anchetatorii nu exclud ca hoţii să fie foşti angajaţi de la Altex sau să fie persoane străine care au primit informaţii de la actuali angajaţi. Cercetările de la faţa locului au arătat că jefuitorii cunoşteau foarte bine magazinul şi dispunerea camerelor de filmat.

Din primele verificări, hoţii au venit cu o maşină pe şoseau de centură a oraşului, parcând autoturismul în sensul giratoriu de la Uricani. De acolo până la Complexul Carrefour ERA, hoţii au mers pe jos. Pentru a intra în magazin, jefuitorii s-au urcat pe acoperiş şi au tăiat o coală de metal din acesta.

Hoţii au ştiu cu exactitatea pe ce zonă a acoperişului să urce, astfel încât să nu activeze senzorii de mişcare din apropierea rampei de încărcare a electrocasnicelor Altex. Camerele de supraveghere ale complexului au surprins doar două siluete în întuneric, fără detalii.

Potrivit primelor cercetări, hoţii au tăiat o coală de tablă albă şi au aruncat în interiorul magazinului o sfoară pe care ar fi coborât unul dintre făptaşi. Ulterior, acesta ar fi legat mai multe cutii cu laptopuri şi telefoane de sfoară, produse care au fost scoase pe acoperiş de colaboratorii săi.

Pe drumul de întoarcere spre maşină, hoţii au pierdut patru laptopuri care au fost recuperate de poliţişti. Vineri, angajaţii magazinului de electrocasnice au făcut inventarul şi au realizat o listă cu bunurile care au dispărut.

Citeşte şi:

Un medic ortoped operat de o fractură de col femural la Iaşi a murit după un şoc septic. Pacientul ar fi contactat o infecţie nosocomială după intervenţia chirugicală

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite