SECOM tratat cu flit în Consiliul Local: propunerea de majorare a tarifelor la apă nu a trecut

SECOM tratat cu flit în Consiliul Local: propunerea de majorare a tarifelor la apă nu a trecut

Consilierii locali întruniţi în şedinţa pe luna iulie FOTO Corina Macavei

Proiectul iniţiat de primarul Severinului, Constantin Gherghe, de majorare a tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare, a fost respins marţi în plenul Consiliulului Local cu o majoritate covârşitoare. Absolut toţi consilierii, indiferent de culoarea politică, au respins categoric acest proiect, având în vedere că în Drobeta Turnu Severin Secom nu a demarat nicio lucrare de modernizare şi extindere a reţelei de apă-canal.

Ştiri pe aceeaşi temă

SECOM, furnizorul de servicii apă-canal pentru municipiul Drobeta Turnu Severin a cerut majorarea tarifelor motivând că este o condiţie impusă în contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi”, astfel încât să poată acoperi cheltuielile la cofinanţarea proiectului prin contractarea unui credit.

Motivele invocate de reprezentanţii SECOM prezenţi la şedinţa de Consiliu Local nu i-au sensibilizat pe consilierii locali, care au respins proiectul. De altfel, iniţiatorul proiectului, primarul Constantin Gherghe, nici nu a fost prezent la şedinţă.

Consilierii locali au reproşat societăţii SECOM că nici până la această oră nu s-au demarat lucrările programate pentru Drobeta Turnu Severinj în cadrul acestui megaproiect cu fonduri europene, deşi termenul final de execuţie este finele anului 2015. Cu atât mai mult, propunerea de majorarea a tarifelor pentru cetăţenii Severinului a fost considerată de aleşii locali, total nejustificată. „Nu aţi făcut un metru de canalizare în oraş şi cereţi majorarea tarifelor” au reproşat consilierii locali reprezentanţilor firmei SECOM.

SECOM propunea majorarea tarifelor cu 22,8 la sută pentru apă potabilă şi 22,1 la sută pentru canalizare începând cu data de 1 august.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările