Ajutoare pentru copiii Deltei: „Sunt sate unde merge un singur copil la grădiniţă şi unul la gimnaziu“

Ajutoare pentru copiii Deltei: „Sunt sate unde merge un singur copil la grădiniţă şi unul la gimnaziu“

Copiii Deltei Arfhivă Daria Kiss

Membrii unui ONG care au demarat o campanie umanitară în trei localităţi din Deltă pentru prevenirea abandonului şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei localităţi din Delta Dunării: Caraorman, Mila 23 şi Sfântu Gheorghe vor primi în acest weekend vizita membrilor Asociaţiei „Earth's Angels“, care vor veni cu rechizite, haine, produse alimentare, dar care au investit şi în utilarea unei săli de sport şi a unei şcoli cu calculatoare.
 
Pe membrii asociaţiei îi leagă o pasiune: motocicleta, numai că dincolo de acest aspect au descoperit că a-i ajuta pe semeni le dă tot atâta adrenalină cât le insuflă caii putere ai motorului. Au ales satele din Delta Dunării pentru că, spune Diana Kiss, sufletul acestei acţiuni, copiii de aici sunt mai vitregiţi decât în alte părţi întrucât ei ca să meargă la o şcoală mai bună trebuie să meargă distanţe mari, pe apă. Nici cei care rămân în satele din ce în ce mai depopulate nu au o viaţă mai uşoară. Aşa s-a ajuns ca la grădiniţa din Caraorman să fie înscris doar un copil la grădiniţă şi unul la gimnaziu. Şi, cu toate acestea, şcolile funcţionează. 
 
Totul a început cu o listă scurtă, însă ea a devenit kilometrică după ce membrii asociaţiei au mers în Deltă şi au văzut că nevoile oamenilor sunt multe. „Aşa am ajuns să cumpărăm de la calculatoare la pampers, de la lapte praf la drujbă pentru că nu aveau cu ce să taie lemnele pentru sobele din şcoală“, mărturiseşte Diana Kiss. 
 
Nu mai ştie câţi bani s-au cheltuit. Sumele au venit de la prieteni, din buzunarul lor, din cei 2% pe care puţinii oameni i-au distribuit către această asociaţie. În campania lor s-au alăturat şi voluntarii de la „Copacul cu fapte bune“, care le-au donat o mulţime de lucruri pentru care oamenii Deltei le vor rămâne recunoscători.
 
Copiii Deltei vor întoarce serviciul. Astfel, ei vor confecţiona mici obiecte ce vor fi scoase la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi pentru achiziţionarea unei proteze pe care o va purta un motociclist care a rămas fără un picior în urma unui accident.
 
Şi proiectele Asociaţiei „Earth's Angels“ nu se vor opri aici. Diana Kiss spune că ei vor să-i adopte efectiv pe copiii Deltei şi să-i ajute şi în viitor, nu doar la începutul şcolii. „Nu trebuie doar să aşteptăm şi să cerem ca doar statul să facă. Şi noi, ca societate civilă, trebuie să facem ceva. Şi dacă alţii văd că noi putem reuşi încearcă şi ei“, este deviza lor.
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: