Sentinţă finală în dosarul unuia dintre cei mai sadici criminali din Banat: a ucis un bărbat şi i-a violat iubita, lângă cadavru

Sentinţă finală în dosarul unuia dintre cei mai sadici criminali din Banat: a ucis un bărbat şi i-a violat iubita, lângă cadavru

Catalin Durai (centru) a fost condamant definitiv la închisoare pentru crima comisă în primăvara acestui an FOTO opiniatimisoarei.ro

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar de omor în care a fost judecat  Cătălin Durai, un bărbat de 38 de ani din Timişoara acuzat că l-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit pe un amic de pahar, după care a violat-o pe concubina bărbatului ucis, lângă cadavru. Criminalul a plecat apoi, luând din locuinţa victimelor un radio şi 140 de lei. Ucigaşul a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

O crimă de o cruzime greu de descris, comisă în luna aprilie a acestui an, i-a pus în alertă pe poliţiştii din Timiş. Alarma la 112 s-a dat după ce un bărbat de 52 de ani a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, într-un apartament de pe strada Labirint, din Timişoara. La scurt timp, autorul crimei a fost identificat în persoana lui Cătălin Durai, care a şi fost arestat preventiv. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, iar ancheta avea să scoată la iveală detalii înfiorătoare.

Potrivit datelor din rechizitoriu, totul a început în seara zilei de  7 aprilie 2016, când criminalul şi concubina bărbatului ucis au băut fiecare câte trei beri în Piaţa 700. În drum spre apartamentul în care au mers pentru a continua să bea, femeia şi Durai au oprit la un alt local, de unde au luat şi victima. Femeia a declarat că la sosirea în apartament  „toţi trei erau deja beţi, dar au continuat să bea şi au şi mâncat”.

La un moment dat, între victima şi criminalul au început să se certe, iar acesta din urmă a luat un cuţit de pe masă şi l-a înjunghiat de mai multe ori în gât pe bărbatul cu care se certa. Necropsia a scos la iveală că victima a murit după ce a fost lovită de 10 ori cu cuţitul. De asemenea, ancheta a mai scos la iveală că în timpul agresiunii, cuţitul folosit de criminal s-a rupt, acesta punând mâna pe un al doilea cuţit.

Rechizitoriul procurorilor mai arată că femeia a încercat să intervină în apărarea concubinului, fiind şi ea tăiată la mână cu cuţitul. Ulterior, criminalul a legat-o de mâini cu o bluză de pijama, s-a dus în baie să se spele şi s-a schimbat, îmbrăcând haine gurate găsite în casă. După ce a revenit în cameră, lângă cadavrul victimei, Durai a violat-o pe concubina bărbatului ucis şi a plecat din casă cu un radio pe care l-a vândut ulterior cu suma de 80 de lei şi 140 de lei, luaţi din buzunarul victimei. Femeia a declarat că nu a opus rezistenţă de teama criminalului, care şi-a recunoscut toate faptele de care este acuzat, solicitând să fie judecat în procedură simplificată.

Astfel, judecătorii Tribunalului Timiş l-au condamnat pe Cătălin Durai la 19 ani de închisoare pentru omor, viol, loviri şi furt. „Gravitatea faptelor apare accentuată de modalitatea concretă de săvârşire a faptei, respectiv avându-se în vedere că inculpatul a aplicat lovituri victimei până s-a rupt cuţitul, după care a luat un alt cuţit şi a continuat să îi aplice lovituri, a agresat-o în acelaşi timp pe numita …care a intervenit in apărarea victimei. De asemenea faptul de a o lega pe partea civilă şi de a întreţine relaţii intime cu ea  în condiţiile în care in casă se afla cadavrul concubinul acesteia, dar şi faptul că la plecarea inculpatul a şi sustras bunuri şi bani din patrimoniul celor doi, denotă  un soi de cruzime, ferocitate a inculpatului”, se arată în motivarea sentinţei.

În aplicarea pedepsei, judecătorii Tribunalului Timiş au ţinut cont şi de expertiza psihiatrică realizată în dosar. „Instanţa are in vederea că fapta a fost săvârşită în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice,  precum  şi faptul că  , potrivit raportului de expertiză psihiatrică  acesta apare a fi predispus la manifestări de violenţă şi a avut discernământ uşor diminuat la momentul săvârşirii faptelor”, se mai arată în sentinţa care a fost menţinută la Curtea de Apel Timişoara.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: