Punctele de prim ajutor pentru caniculă au fost deschise azi la Timişoara. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Punctele de prim ajutor pentru caniculă au fost deschise azi la Timişoara. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Persoanele care simt că se sufocă pot găsi ajutor în patru puncte din oraş. FOTO: Arhivă

Direcţia de Sănătate publică a activat astăzi cele patru puncte de prim ajutor din Timişoara. În aceste locaţii, trecătorii care nu mai fac faţă căldurii se pot opri pentru a se răcori şi a primi apă potabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locaţiile acestor puncte sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi, clădirea Operei în centru, incinta Gării de Nord, piaţa "Badea Cârţan" şi piaţa "700", în locuri care vor fi semnalizate corespunzator. Ounctele de prim-ajutor vor fi "populate" de voluntari ai Crucii Roşii.
 
În ultimele zile, temperaturile în zona de vest a ţării au atins 36 de grade măsurate la staţiile meteo, ceea ce înseamnă că în oraş, la nivelul asfaltului, termometrele indicau peste 40 de grade Celsius. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în următoarele zile tendinţa se va păstra şi, chiar dacă vor apărea şi câţiva nori, sunt prognozate temperaturi de 37 de grade. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor deveni mai suportabile, odată cu ploile de vară, asortate cu tunete şi fulgere, prognozate pentru zona de vest a ţării. Conform previziunilor, termometrele nu vor arăta mai mult de 30 de grade în Banat, pe parcursul săptămânii viitoare.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: