"Alergotura" a pus Timişoara în mişcare: 1.000 de kilometri alergaţi de bănăţeni într-o după-amiază

Participanţii la cea mai recentă tură de alergare. FOTO: alergotura.ro

Mişcarea menită a atrage atenţia asupra necesităţii de a face sport a organizat sâmbătă un eveniment în care participanţii urmau să alerge, cumulat, 500 de kilometri. Aşteptările au fost cu mult depăşite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a fost pus la cale cu ocazia aniversării a 500 de ture de jogging organizate de asociaţie până acum, în Timişoara, cel mai mare număr de alergări în grup din ţară.

Au contribuit la stabilirea acestui record aproape 100 de persoane care au alergat în cele 17 ture de alergare, a câte 30 de minute fiecare, pe un traseu de 4,2 kilometri. Cel mai tânăr alergător a avut 10 ani (Ioana Jinga), iar cel mai în vârstă a avut 70 de ani (prof.dr.ing. Virgil Tiponuţ). Au fost mulţi începători, care au alergat câte o tură sau două, dar şi timişoreni antrenaţi, care şi-au schimbat stilul de viaţă şi acum reuşesc să atingă performanţe sportive remarcabile. Florin Chindea şi Cătălin Miclăuş, membri Alergotura, au alergat non-stop 500 de minute, parcurgând fiecare câte 70 de kilometri. Alţi tineri au alergat peste 40 de kilometri, adică distanţa unui maraton.
 
Alergotura a organizat acest eveniment şi din dorinţa de a le arăta timişorenilor că cele 30 de minute de mişcare, recomandate de medic pentru menţinerea sănătăţii, pot fi petrecute în mod plăcut, cu efort în limita de confort a corpului, fără costuri, oriunde în oraş. Totodată, a fost o ocazie de a-i încuraja pe începători sau pe cei care încă amână să iasă la alergat să aibă încredere în efectele benefice ale joggingului. Organizatorii promovează sportul în aer liber şi speră ca mişcarea de alergare să cuprindă toată Timişoara. Rezultatele care susţin acest lucru se văd din faptul că tot mai mulţi timişoreni vin la turele de alergare, care au ajuns la 20 pe săptămână.
 
Ziua de alergare a fost prilejuită de aniversarea a 500 de ture de jogging organizate de asociaţie până acum, în Timişoara, cel mai mare număr de alergări în grup din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările