Ancheta în cazul tragediei de la Tăureni continuă

Milionarul Sorin Ţerbea, pilotul şi alte trei persoane au murit, după ce s-au prăbuşit cu elicopterul

Ancheta în cazul tragediei aviatice de la Tăureni, în care şi-au pierdut viaţa 5 persoane este în plină desfăşurare. IML Tîrgu-Mureş a efectuat deja necropsia celor 5 victime, însă raportele finale nu au fost încă depuse la dosarul cauzei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Tîrgu-Mureş, Maria Mariş, în aceste zile sunt audiaţi toţi martorii oculari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit concluziilor preliminare ale IML, în urma necropsiilor efectuate, 3 victime au decedat ca urmare a traumatismelor severe suferite în urma impactului, iar două au murit înecate. Maria Mariş, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Târgu-Mureş a declarat că în aceste zile, procurorul de caz audiază toţi martorii oculari. În cursul zilei de miercuri a fost audiată şi unica supravieţuitoare a accidentului aviatic, o femeie în vârstă de 40 de ani, ce a fost internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă. În aceeaşi zi, pacienta a fost externată, starea ei de sănătate fiind foarte bună.

Epava elicopterului prăbuşit luni seara în lacul Tăureni a fost transportată la Braşov şi depozitată în hangarul operatorului. Experţi din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile efectuează în acest moment o analiză tehnico-ştiinţifică amănunţită pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei cetăţeni germani - Tiberiu Deak de 59 de ani, Doina Deak de 56 de ani şi fiul lor, Tiberiu Deak de 33 de ani - au fost ridicate de aparţinători de la Institutul de Medicină Legala din Tîrgu-Mureş şi repatriate în Germania pentru înhumare. Familia Deak era originară din România, mai exact din zona Făgăraş. Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi venit în România în urmă cu două săptămâni, unde au participat la o nuntă în familie, în Făgăraş. Afaceriştii germani au vizitat, împreună cu omul de afaceri Sorin Ţerbea - decedat şi el în urma accidentului - o fabrică de mobilă din comuna Tăureni. Primarul Ovidiu Oltean a declarat imediat după tragedie, că cei patru i-au promis, înainte de plecare, că vor cumpăra o ambulanţă şi o autospecială de pompieri pentru comună.

Reprezentanta Parchetului Curţii de Apel Tîrgu-Mureş a mai declarat că ancheta este abia la început şi ar putea dura câteva luni bune, până când se va afla cu exactitate din ce cauză s-a produs tragedia şi cum s-a făcut ca un pilot militar experimentat, cu peste 1.000 de ore de zbor nu a mai putut controla elicopterul.


GALERIE FOTO Înmormântarea lui Ţerbea: slujbă ţinută la hotel

VIDEO Scafandrii au găsit cea de-a şasea victimă a accidentului aviatic în care a murit omul de afaceri Sorin Ţerbea.  „L-am găsit, e aici! Am dat de o mână!“

Cine era Sorin Ţerbea. Pasiunea pentru elicoptere i-a adus numai ghinioane, apoi moartea. Rămân în spate afaceri cu salubrizare, hoteluri şi un club de futsal

Mureş: Căutările pentru găsirea celei de-a cincea victime au fost suspendate până dimineaţă

Controversatul milionar Sorin Ţerbea a murit, după ce s-a prăbuşit cu elicopterul

Epava elicopterului milionarului Sorin Țerbea, scos din lacul Tăureni FOTO Sebastian Lungu

Imagini din aceeasi galerie
  • Epava elicopterului milionarului Sorin Țerbea, scos din lacul Tăureni FOTO Sebastian Lungu
  • Epava elicopterului milionarului Sorin Țerbea, scos din lacul Tăureni FOTO Sebastian Lungu
  • Epava elicopterului milionarului Sorin Țerbea, scos din lacul Tăureni FOTO Sebastian Lungu
  • Epava elicopterului milionarului Sorin Țerbea, scos din lacul Tăureni FOTO Sebastian Lungu
  • Lacul Tăureni din județul Mureș FOTO Captură Google Earth
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările