Ancheta jurnalistică în dosarul de şantaj al Antenelor, publicată ca scrisoare deschisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razboiul dintre Antene şi RCS-RDS continuă FOTO Adevărul
Razboiul dintre Antene şi RCS-RDS continuă FOTO Adevărul

Grupul Intact, care deţine Antena 3, a făcut publică investigaţia jurnalistică despre care DNA susţine că era folosită pentru a-l şantaja pe Ioan Bendei. Citiţi mai jos întregul document făcut public de conducerea Intact Media Group.

„În considerarea faptului că a fost finalizată investigaţia jurnalistică derulată asupra subiectului “MITĂ ÎN FOTBAL”, care a presupus analizarea cât mai amănunţită, din punct de vedere jurnalistic şi juridic, a faptelor şi circumstanţelor relevate de documente sau împrejurări deja dezvăluite publicului sau care nu pot fi accesate public conform legii, privind relaţiile dintre RCS&RDS S.A., domnul Ioan Bendei şi alţi membri din conducerea şi acţionariatul RCS&RDS S.A. (Alexandru Oprea, Mihai Dinei, Zoltan Teszari etc), pe de o parte şi BODU S.R.L. şi domnul Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pe de altă parte, dar şi dintre RCS&RDS S.A., Liga Profesionistă de Fotbal şi ANTENA TV GROUP S.A.”. Astfel sună o parte din comunicatul grupului de presă, ataşat scrisorii deschise. 

Scrisoare Deschisa

Directorul general al Antena Group, George Sorin Alexandrescu, a fost arestat pentru şantaj, fiind acuzat că a ameninţat administratorul operatorului de cablu RCS-RDS că va da în vileag fapte presupus compromiţătoare dacă nu va semna un contract prin care posturile TV ale Trustului Intact să fie preluate pe sateliţii RCS-RDS. Ulterior, judecătorii l-au pus în libertate.

Faptele presupus compromiţătoare, ce urmau a fi date în vileag prin difuzarea unei aşa-zise investigaţii jurnalistice, reprezentau un contract încheiat de RCS-RDS cu o firmă a lui Mitică Dragomir, şeful LPF, la un an şi jumătate după ce Liga lui Mitică a acordat drept de difuzare a meciurilor Ligii I unui consorţiu format de RCS-RDS şi Antena Group. Aparent, contractul era total dezavantajos pentru RCS-RDS, ceea ce i-a făcut pe cei acuzaţi de şantaj să acuze că era vorba de o mită mascată.

În timpul discuţiilor cu Bendei, Alexandrescu a comandat un promo pentru investigaţia jurnalistică pe care l-a difuzat ulterior pe postul de televiziune Antena 1 de 41 de ori.

În acest dosar au mai fost puşi sub urmărire penală şi Dan Voiculescu, cel care controlează trustul de presă, dar şi fiica acestuia, Camelia, ambii acuzaţi de complicitate la şantaj.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Scandalul de la Antene”. Procurorii i-au prelungit lui Sorin Alexandrescu interdicţia de a părăsi ţara

Directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost chemat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a i se comunica prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara. Acesta este acuzat că ar fi încercat să îl şantajeze pe administratorul RCS-RDS.

VIDEO Ancheta jurnalistică în dosarul de şantaj al Antenelor, publicată ca scrisoare deschisă

Grupul Intact, care deţine Antena 3, a făcut publică investigaţia jurnalistică despre care DNA susţine că era folosită pentru a-l şantaja pe Ioan Bendei. Citiţi mai jos întregul document făcut public de conducerea Intact Media Group.

Dosarul „Scandalul de la Antene”. Dan Voiculescu este acuzat oficial de complicitate la şantaj

Patronul Intact Media Group, Dan Voiculescu, este acuzat oficial de complicitate la şantaj de către procurorii anticorupţie în dosarul "Scandalul de la Antene". Voiculescu a fost audiat dimineaţă de procurorii DNA în dosarul în care mai sunt cercetaţi fiica acestuia, Camelia, directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, dar şi postul Antena 3, ca persoană juridică.

VIDEO Scandalul de la Antene. Postul TV Antena 3 şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, urmăriţi penal în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu

Postul de televiziune Antena 3 este urmărit penal, ca persoană juridică, de către procurorii anticorupţie, în dosarul în care Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu sunt acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS-RDS. În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi împotriva fostului preşedinte ANAF Şerban Pop.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS

Directorul  Antena Group, Sorin Alexandrescu, a depus luni o plângere penală pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS-RDS Ioan Bendei în care a arătat că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alexandrescu a fost arestat din 31 mai până în 6 iunie, atunci când Tribunalul Bucureşti a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Scandalul de la Antene: Camelia Voiculescu şi Dan Matiescu, director Intact Publishing, puşi sub acuzare pentru complicitate la şantaj

Camelia Voiculescu este urmărită penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu, pentru complicitate la şantaj. Alături de ea mai este cercetat şi Dan Matiescu, director general al Intact Publishing S.R.L. Fiica lui Voiculescu şi Sorin Alexandrescu s-au prezentat joi la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei.

Dan Voiculescu le scrie magistraţilor: avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii şi subordonări oculte

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) în contextul în care Inspecţia Judiciară a CSM face verificări privind „posibila încălcare a independenţei justiţiei, ca urmare a declanşării, de către Trustul INTACT a unei campanii agresive împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar.

Inspecţia Judiciară verifică o „campanie susţinută, agresivă” a Intact împotriva unor magistraţi

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de trustul Intact, care prin Antena 3 ar fi declanşat o campanie „susţinută, agresivă” împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar şi a unor magistraţi.

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS unor reprezentanţi ai Antena Group

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) nu exclude posibilitatea ca angajaţii Gărzii Financiare, care au controlat societatea lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL, să transmită unei terţe persoane contractul de asociere cu RCS-RDS, însă nu sunt probe concludente în acest sens, raportul în urma anchetei pe acest subiect fiind transmis DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea din arest a şefului Antenelor. Sorin Alexandrescu a plecat din arestul Poliţiei Capitalei

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, posturi TV deţinute de Dan Voiculescu, va fi cercetat în stare de libertate. Aşa a decis joi completul de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti, al cărui preşedinte a fost magistratul Elena Burlan. De-a lungul vremii judecătoarea a dat mai multe sentinţe controversate.

Sorin Alexandrescu, directorul  Antena TV Group, reţinut pentru şantaj. Dumitru Dragomir audiat în dosar: „Lupta e între doi elefanţi“

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru şantaj. El este acuzat că l-ar fi constrâns pe administratorul RCS-RDS să semneze un contract în condiţii impuse de el. Administratorul, care este şi denunţător în dosar, ar fi fost şantajat că dacă nu semnează contractul vor fi publicate în presă acte compromiţătoare despre el.

Motivarea judecătorilor. Voiculescu ştia de şantajul directorului Antenelor: „Cum merge treaba cu RCS-ul?“ Alexandrescu: „Deja avem pe post“

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au motivat decizia de arestare preventivă a şefului Antena Group. Printre altele, aceştia susţin că există indicii temeinice care arată că Sorin Alexandrescu a săvârşit acţiunea de şantaj, profitând de funcţia sa. Joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti vor discuta recursul formulat de avocaţii lui Alexandrescu la decizia Judecătoriei de arestare preventivă pentru 29 de zile a acestuia.

STENOGRAME Sorin Alexandrescu, arestat. Cum îl implora şeful Digi pe omologul de la Antene să nu-l şantajeze

 

Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, televiziune deţinută de Dan Voiculescu, a fost arestat pentru 29 de zile. Alexandrescu este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS, societate care deţine şi grupul de televiziuni Digi. Decizia nu este definitivă, însă până la judecarea recursului acesta va sta în arestul Poliţiei Capitalei.

Şantajul cu promo la TV. Cum punea Sorin Alexandrescu presiune pe şeful RCS-RDS

Şeful Antena Group a dat comandă de un clip publicitar special pentru operaţiunea de şantaj asupra lui Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS. Promo pentru "ancheta jurnalistică" a rulat mai multe zile pe postul TV Antena 1.

Dezvăluirea ucisă de şantajul Antenei. Investigaţia jurnalistică, arma presiunii

Şantajul exercitat de directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, la adresa directorului RCS-RDS a compromis ceea ce părea o promiţătoare investigaţie de presă: contractul dintre Mitică Dragomir şi RCS-RDS, aparent total defavorabil operatorului de cablu

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite