FOTO Înmormântarea lui Ţerbea: slujbă ţinută la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cortegiul funerar în curtea Hotelului President.
Cortegiul funerar în curtea Hotelului President.

Sorin Ţerbea, omul de afaceri mureşean care a murit pe 29 iulie, după ce elicopterul său s-a prăbuşit, a fost înmormânat joi la Târgu-Mureş. După slujba de înmormântare, care a început la ora 13.00, în Hotelul President, sicriul a fost dus la cimitirul Central din oraş.

La slujba de înmormântare au participat oficialităţi, printre care Marius Paşcan – senator PDL, Frunda Gyorgy – consilierul pe probleme juridice al premierului Victor Ponta şi Adalbert Kassai – secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal. La funeralii au participat şi oameni de afaceri din Mureş, Braşov şi Bucureşti, prieteni şi apropiaţi ai lui Ţerbea, dar şi circa 400 de angajaţi ai firmei de salubrizare deţinută de defunct, aduşi cu autocarele la hotel. Slujba de înmormântare s-a ţinut în sala Garden a Hotelului President, folosită de obicei pentru nunţi şi diverse evenimente. După slujbă, cortegiul funerar s-a deplasat spre Cimitirul Municipal Central de pe strada Corneşti, unde a fost înhumat trupul neînsufleţit al omului de afaceri.

Angajaţii Complexului President solicitaseră presei, printr-un comunicat, să nu relateze înmormântarea lui Sorin Ţerbea, decedat în accidentul de elicopter de la Tăureni.

“Noi, angajaţii şi colaboratorii Complexului Hotelier President, îl plângem pe cel care a fost de la bun început şeful nostru, Sorin Ţerbea. Momentele prin care trecem sunt foarte dificile şi grele în acelaşi timp, drept urmare rugăm toate instituţiile de presă scrisă, vizuală şi audio-vizuală să ne înţeleagă şi să nu publice niciun material privind înmormântarea omului de afaceri Sorin Ţerbea”, se arată în comunicat.

Filmarea şi fotografierea, interzise

Ca măsură de siguranţă, angajaţii Complexului President au dispus ca mai multe camioane aparţinând firmei Salubriserv sa parcheze bară la bară de-a lungul parcării de la hotel, pentru a-i bloca pe jurnaliştii adunaţi să filmeze sau să fotografieze evenimentul.

La înmormântarea fostului om de afaceri au participat peste 1.000 de persoane. Sorin Ţerbea a fost administratorul societăţii Salubriserv SA, care a obţinut atât contractul de salubritate pentru Târgu-Mureş, cât şi contracte pentru deszăpezirea arterelor din oraş şi din judeţ. Omul de afaceri a fost implicat şi în activităţi sportive. Acesta a finanţat echipa de volei masculin CS Torpi, dar a renunţat la aceasta după rezultatele dezastruoase obţinute în campionat. De la volei, Ţerbea a trecut la futsal, fiind preşedintele şi finanţatorul echipei de fotbal în sală City’US Târgu-Mureş, multiplă campioană a României. Totodată, Sorin Ţerbea a fost şi preşedintele Federaţiei Române de Futsal.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite