VIDEO Scafandrii au găsit cea de-a şasea victimă a accidentului aviatic în care a murit Sorin Ţerbea. Epava a fost scoasă din lac cu un elicopter de mare putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ţerbea şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter petrecut luni seară în localitatea mureşeană Tăureni. În elicopter se afla Sorin Ţerbea, pilotul, o angajată a lui Ţerbea şi o familie de nemţi - soţ, soţie şi fiu. Doar angajata lui Ţerbea a supravieţuit accidentului. În cursul serii de luni au fost recuperate cinci victime, iar astăzi-dimineaţă a fost scoasă şi cea de-a şasea victimă, un cetăţean german.

UPDATE ora 11.46: Elicopterul MAI, de mare putere, a ajuns la Tăureni. În câteva minute va începe operaţiunea de scoatere din apă a epavei.

UPDATE 10.40 Pilotul care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident aviatic, luni seară, a fost identificat. Este vorba despre Nicolae Iacobescu, cunoscut ca Nae.  

UPDATE ora 8.58:  Deşi localnicii s-au pregătit cu frânghii şi tractoare pentru a scoate epava din lac, asiguratorul a interzis acest lucru. La această oră este aşteptat un elicopter de mare putere de la Bucureşti pentru  scoate aparatul de zbor prăbuşit din apele lacului.

UPDATE ora 8.31:  Toate cele cinci trupuri au fost duse la IML şi urmează să fie scoasă şi epava din apă şi să fie scoasă cutia neagră.

UPDATE ora 8.16: Scafandrii a scos la mal şi ce-a de-a şasea victimă a accidentului aviatic în care şi-a pierdut viaţa omul de afcaeri Sorin Ţerbea. Este vorba despre un cetăţean german. „L-am găsit, e aici! Am dat de-o mână“, au exclamat scafandrii.

Un elicopter s-a prăbuşit în judeţul Mureş. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa

Cadavrul a fost descoperit la câţiva metri de epavă, în mâl.

O echipă de criminalişti din cadrul Poliţiei Române a fost trimisă la Mureş pentru a coordona ancheta deschisă în urma tragediei.

Scafandrii mureşeni au reluat căutările azi-dimineaţă pentru cea de-a şasea victimă, cetăţean german. Aceştia presupun că victima ar fi agăţată de aparatul de zbor.

Elicopterul s-a prăbuşit luni seară, în jurul orei 20.30, în lacul din localitatea Tăureni, la aproximativ 45 de kilometri de Târgu Mureş. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopter alături de pilot, de o angajată a sa şi de o familie de cetăţeni germani - soţ, soţie şi fiu. Doar angajata, Emilia Morar (40 de ani), a supravieţuit tragediei.

Aceştia tocmai vizitaseră fabrica de mobilă din localitate şi urmau să se întoarcă la Târgu Mureş. 

Martorii spun că elicopterul a decolat, iar la înălţimea de aproximativ 100-150 de metri, a luat o poziţie nefirească după care s-a prăbuşit în apă.

Milionarul Sorin Ţerbea, pilotul şi alte trei persoane au murit, după ce s-au prăbuşit cu elicopterul

Vizită de afaceri

„Elicopterul s-a prăbuşit după o decolare nereuşită. Martorii spun că la înălţimea de 100-150 de metri a luat o poziţie nefirească. Au fost scoase cadavrul lui Sorin Ţerbea, al pilotului, al doamnei de naţionalitate germană şi cadavrul fiului acesteia, iar în apă mai este cel  al soţului doamnei. Vom vedea la cercetarea aeronavei şi a cutiei negre condiţiile tehnice“, a declarat Corneliu Grosu, prefectul de Mureş.

sorin terbea
cautari terbea

Potrivit lui Ovidiu Oltean, apropiat al lui Ţerbea şi martor la tragedie, cetăţenii nemţi urmau să aducă în localitate o ambulanţă şi o maşină de pompieri. „Eram personal lângă aeronavă când a decolat, în jurul orei 19.30. Când au făcut unghiul de 180 de grade să o ia spre Târgu Mureş, a intrat în picaj. Am sunat la ISU, la 112 şi împreună cu nişte înotători din localitate am sărit în apă după victime. Ei au venit în localitate, au vizitat fabrica de mobilă de aici. Au discutat să ne aducă la primărie o ambulanţă şi o maşină de pompieri. Urma ca în două săptămâni să le aducă în ţară“, a declarat Oviciu Oltean. Acesta a adăugat că, din discuţiile dintre Sorin Ţerbea şi pilot, a înţeles că omul de afaceri primise nişte telefoane de la DNA Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

Controversatul milionar Sorin Ţerbea, pilotul şi alte trei persoane au murit, după ce s-au prăbuşit cu elicopterul. Supravieţuitoarea a scăpat cu răni uşoare

Cine era Sorin Ţerbea. Pasiunea pentru elicoptere i-a adus numai ghinioane, apoi moartea. Rămân în spate afaceri cu salubrizare, hoteluri şi un club de futsal

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite