Târgu-Jiu: Primarii gorjeni vor să mai angajeze şi nu să concedieze

Târgu-Jiu: Primarii gorjeni vor să mai angajeze şi nu să concedieze

Primarii gorjeni nici nu vor să audă de măsurile Guvernului, aplicabile din septembrie privind reducerea persoanlului din administraţie.Primarii gorjeni spun că în mod normal ar trebui să mai angajeze şi nu să dea afară. La nivelul primăriilor reducerea numărului de angajați ar putea crea mari probleme în funcționarea și activitatea unor servicii sau compartimente, unele dintre ele fiind chiar în situația de a mai angaja person

Târgu-Jiu: Videanu: Companiile energetice vor fi înfiinţate până pe 31 decembrie

Târgu-Jiu: Videanu: Companiile energetice vor fi înfiinţate până pe 31 decembrie

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a adus două veşti, în timpul vizitei la Târgu-Jiu. Prima este aceea că până pe data de 31 decembrie va fi constituită compania naţională energetică iar cea de-a doua se referă la ajutorul financiar oferit Regiei Autonome de Activităţi Nucleare (RAAN) Severin pentru plata datoriei către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Târgu-Jiu: Cârţu: „Cu siguranţă fac recurs”

Târgu-Jiu: Cârţu: „Cu siguranţă fac recurs”

Tehnicianul pandurilor a primit şase etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină dar spune că va face recurs la această decizie deşi recunoaşte că la problemele actuale din care e implicat clubul Pandurii nu speră să rezolve mare lucru. Cârţu este suspendat şi la meciul cu Internaţional urmând să vadă din lojă partida de duminică.

Asta-i culmea! Acuzaţiile lui Dragnea şi ale Jandarmeriei ating vârful ridicolului. Ca să se spele, cât de cât, de acuzaţia de a-şi fi maltratat proprii cetăţeni, Dragnea inventează tot felul de scenarii, care de care mai incredibile. Cine îl mai crede? N-am auzit de la Dragnea un cuvânt de compasiune, de regret, de scuze adresate zecilor de mii de cetăţeni paşnici gazaţi de Jandarmerie  în 10 august.

acum 2 luni · comentarii (33)

Momente tensionate în plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii dedicate situaţiei din Ungaria. Deputaţii europeni au discutat la Strasbourg raportul Sargentini privind respectarea statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale în Ungaria sub guvernarea lui Viktor Orban.

acum 2 luni · comentarii (31)

Afacerea Giuliani ar fi trebuit să moară din momentul în care fostul primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani de la nişte infractori ca să trimită o cerere de amnistie preşedintelui României, iar această acţiune nu a avut nicio legătură cu preşedintele Trump sau cu administraţia americană. Şi totuşi, afacerea refuză să moară, pe ambele maluri ale Atlanticului.

acum 2 luni · comentarii (68)

Votul de azi din Parlamentul European, cel prin care se cere Consiliului să activeze art. 7 din Tratat în cazul Ungariei, era aşteptat, era socotit drept larg consensual şi, în consecinţă, nu este deloc o surpriză. Şi atunci de ce a stârnit şi stârneşte încă atâtea pasiuni şi controverse, poate nu foarte vizibile, dar extrem de sensibile în spatele scenelor politice, acolo unde se fac marile jocuri?

acum 2 luni · comentarii (24)

La ultima conferinţa EUROFI (organizaţie ce reuneşte crema industriei financiare din Europa), la Viena (5-7 sept, a.c), s-a discutat mult despre eventualitatea unui „hard Brexit“, a unei ieşiri „dure“ a Regatului Unit (UK) din UE. Un asemenea deznodământ ar produce perturbaţii serioase în relaţiile financiare dintre Uniune şi UK, cu reverberaţii în spaţiul global.

acum 2 luni · comentarii (1)

Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

acum 2 luni · comentarii (20)

Aproape că aş fi înţeles gestul celor mai bine de 30 de „persoane, unele chiar personalităţi“ (distincţia aceasta de mare rafinament hermeneutic îi aparţine d-lui Alexandru Arşinel, altminteri mare expert în travestiuri şi cumpărare peste rând de organe vitale) de a semna o scrisoare deschisă în favoarea d-nei Gabriela Firea, în cazul în care primarul general al Capitalei s-ar afla în pericol iminent de a-şi pierde funcţia.

acum 2 luni · comentarii (3)

Domnul Tăriceanu e mai prudent. Nu vorbeşte, ca Dragnea, despre „anularea sentinţelor date în baza unor protocoale ilegale“. Ci doar despre revizuirea acestora în cadrul unor procese reparatorii. Vom vedea că nici măcar aceste procese nu sunt posibile, în cadrul legislaţiei româneşti. De aici şi caracterizarea doamnei Gabriela Firea, despre „fanteziile juridice“ cerute de Dragnea.

acum 2 luni · comentarii (17)

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

acum 2 luni · comentarii (0)

Duminică, ora 19, ora României, se desfăşura pe arena Louis Armstrong a US Open o partidă de tenis care face mai multă onoare tenisului şi sportului în general decât evenimentele centrale ale turneului, prea mult intrate în atenţia presei şi a corporaţiilor. Am în gând finala de simplu fete în scaun cu rotile. Pentru toţi cei ce au avut timpul, instrumentele media şi curiozitatea de a o viziona, sunt convins că a fost o experienţă marcantă.

acum 2 luni · comentarii (1)

E cam greu să pronunţi corect, în Franţa, numele Roxana Mărăcineanu. Când avea 9 ani, fetiţa cu nume românesc nu ştia nici un cuvânt în limba franceză. 34 de ani mai târziu, fosta campioană mondială la înot pentru Franţa, în 1998, a fost numită ministră a Sportului sub preşedinţia lui Emanuel Macron. Un destin european.

acum 2 luni · comentarii (18)

Probabil aşa au simţit şi cei 300 de elevi din Vrancea când profesoara care le preda un seminar, în luna februarie, despre teoria de gen, le-a spus că, de fapt, este bărbat. Aceasta mărturisea că se simte ofensată că i se atribuie un anumit gen, fiecare fiind liber să aleagă dacă ar dori să fie bărbat, femeie, ambele sau niciuna dintre variante…

acum 2 luni · comentarii (18)

Cât de iresponsabili pot fi cei care conduc guvernul, care încearcă, smechereşte, să scape în primul rând ei, apropiaţii lor şi toţi cei care au furat sau vor fura, să persiste în această hotărâre, în condiţiile în care oamenii şi-au dat seama de această mârlanie, ies în stradă în număr tot mai mare, iar Dragnea cu marioneta lui să meargă în continuare în această direcţie?

acum 2 ani · comentarii (1)
Postari Recente