Gafă de proporții a primarului din Târgu Jiu. Ce a putut spune despre ansamblul brâncușian la o televiziune online

0
Publicat:

Primarul municipiului Târgu Jiu, conferențiar la Universitatea „Constantin Brâncuși“, a comis o gafă de proporții în timpul unei emisiuni de la un post online. Acesta a spus că ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu va fi singurul obiectiv material din România inclus în patrimoniul UNESCO.

Primarul Romanescu a comis o gafă de proporții Foto: Arhivă
Primarul Romanescu a comis o gafă de proporții Foto: Arhivă

Acesta a afirmat, la o emisiune de la postul de televiziune online „Gorj Online”, că Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ din Târgu Jiu, care cuprinde operele lui Brâncuși - Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit - va fi singurul obiectiv fizic din România care se va afla în patrimoniul UNESCO.

„O să vedeți ulterior efectele introducerii în patrimoniul UNESCO a operelor brâncușiene. Din momentul acela este singurul obiectiv fizic real care a intrat în patrimoniul UNESCO din România. În rest, avem ciorba de Rădăuți, magiunul de Buzău, călușarul de nu știu unde. Vorbim de obiective care vor rămâne“.

Primarul Marcel Romanescu a fost președintele organizației PNL Târgu Jiu și a fost ales în fruntea municipiului Târgu Jiu din partea PNL, după care a plecat la PSD, partid din partea căruia speră să mai obțină un mandat de primar. 

Nouă obiective are România în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

România are înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO nouă obiective, șapte culturale și două naturale: Bisericile din Moldova (Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din satul Arbore, Biserica „Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii Humor, Biserica „Buna-Vestire” a Mănăstirii Moldoviţa, Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” din Pătrăuţi, Biserica „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Biserica „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii Voroneţ, Biserica „Învierea Domnului” a Mănăstirii Suceviţa, Biserica „Sfântul Nicolae” a Mănăstirii Probota); Mănăstirea Hurezi, Satul Romanii de Jos, aparţinător oraşului Horezu, judeţul Vâlcea (1993);

De asemenea, lista UNESCO mai cuprinde sate cu biserici fortificate din Transilvania ( Situl rural Câlnic, Situl rural Prejmer, Situl rural Viscri, Situl rural Dârjiu, Situl rural Saschiz, Situl rural Biertan, Situl rural Valea Viilor); Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei; Centrul Istoric Sighişoara (anul înscrierii 1999); Biserici de lemn din Maramureş; Peisajul cultural minier Roşia Montană (anul înscrierii 2021); Delta Dunării (1991); Păduri seculare și virgine de fag din Carpați și din alte regiuni ale Europei.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite