Polițist, la un pas să fie bătut într-un cartier din Târgu Jiu. El urmărea o mașină care transporta un cal mort

0
Publicat:

Un polițist gorjean a fost la un pas să fie bătut în cartierul Obreja din municipiul Târgu Jiu. Aici locuiesc persoane de etnie romă, care s-au supărat că omul legii urmărea o autoutilitară care transporta animalul decedat.

Calul mort de la Gorj SURSA Facebook SNPPC
Calul mort de la Gorj SURSA Facebook SNPPC

O fotografie banală, ar spune unii. Nu și colegul nostru care în dimineața zilei de 13.04.2024 a fost la un pas sa fie linșat pentru ca avut curajul sa folosească semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru a urmări o autoutilitară în cartierul Obreja. Acest «tupeu de milițian» a deranjat comunitatea, iar mai mulți cetățeni ale căror urechi au fost iritate de sunetul sirenei au cerut socoteala colegului adresându-i amenințări. Astfel a fost nevoie de mai multe echipaje pentru a salva pielea colegului care a avut curajul sa își facă datoria“, a transmis într-o postare pe Facebook Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC).

Calul care se afla în autoutilitară era decedat, iar polițiștii l-au sancționat pe conducătorul auto cu amendă și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicul.

Cer pedepsirea mai aspră a ultrajului

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual a solicitat ca faptele de ultraj asupra polițiștilor să fie sancționate mult mai aspru. 

„ULTRAJELE, indiferent de modul în care sunt comise, trebuie sancționate imediat de către magistrați. Orice întârziere în luarea măsurilor preventive, nu face decât să încurajeze!

SNPPC a solicitat public modificarea Codului Penal și Codul de Procedură Penală, în sensul instituirii:- obligativității propunerii arestării preventive în cazul ultrajului și ultrajului judiciar;- instituirii pedepsei cu închisoare strictă la ultraj și ultraj judiciar_ ( fără amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei, amendă penală sau și alte tertipuri care să asigure neexecutarea detenției).

De asemenea, Biroul Executiv Central al SNPPC, a solicitat domnului ministru Cătălin PREDOIU, accelerarea modificării urgente a OMAI 9/2009, in sensul instituirii sprijinului juridic pentru politiștii ultragiați“, a mai transmis Sindicatul polițiștilor.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite