Săli de operație de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, inundate după ploile recente. Vor intra în reabilitare VIDEO

0
Publicat:

Două săli de operație din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost inundate în urma ploilor din ultimele zile. Apa s-a infiltrat prin plafonul clădirii. 

„În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase. Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții. La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Plafonul a fost inundat Foto: Captura Facebook/Gabriela Târsu
Plafonul a fost inundat Foto: Captura Facebook/Gabriela Târsu

Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație, mutate

Conducerea unității medicale spune că secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, vor intra în reabilitare energetică, acestea fiind mutate.

Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență. Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua“, a declarat conducerea spitalului gorjean.

Reprezentanții unității medicale au mai anunțat că, după finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra în intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite