Bărbat salvat în ultima clipă de pompieri, dintr-un apartament cuprins de flăcări. A fost resuscitat și readus la viață VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost salvat în ultima clipă, în seara zilei de joi, 14 martie 2024, de pompierii gorjeni dintr-un apartament cuprins de un incendiu.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din zona centrală a municipiului Târgu Jiu

În jurul orei 23:00 am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un incendiu produs la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi și o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj, precum și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj“, a transmis Florin Chisim, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. 

El specifică faptul că echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifestă violent la imobil, cu degajări mari de fum și posibilitate de propagare. „Colegii noștri au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului concomitent cu operațiunile de recunoaștere pentru identificarea eventualelor victime“, a precizat Florin Chisim.

Victima a fost resuscitată

Pompierii au găsit într-o cameră un bărbat aflat în stare de inconștiență din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

Într-una dintre încăperile imobilului, o persoana de sex masculin în vârsta de 42 de ani a fost surprinsă de incendiu și a fost găsita în stare de inconștienta, intoxicată cu monoxid de carbon. Bărbatul a fost evacuat, i-au fost aplicate manevre de resuscitare la fata locului, din fericire reușindu-se stabilizarea acestuia. Ulterior a fost transportat la UPU Tg-Jiu“, a menționat ISU Gorj.

Incendiul a fost stins, iar pompierii au stabilit că focul a pornit de la un aparat de încălzire. „Colegii noștri au reușit să lichideze incendiul la timp, evitându-se propagarea la întreaga construcție. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un redresor lăsat sub tensiune și nesupravegheat“, a mai spus Florin Chisim.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite