A nins din nou pe Transalpina și în zona montană Rânca. Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune VIDEO

0
Publicat:

Iarna a revenit joi, 25 aprilie 2024, pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, și în zona Rânca din județul Gorj, astfel că s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire.

„Iarna se lasă greu dusă din zonele montane. Avem din nou precipitații sub formă de ninsoare în zona stațiunii montane Rânca și Drumul Național 67 C (n.r. - Transalpina). Lucrătorii di  baza de deszăpezire au scos din nou utilajele în drum. Acționăm cu material antiderapant și facem în permanență revizii i se va interveni cu lamă, dacă este necesar“, a spus Cristian Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Apel către conducătorii auto

Conducătorii auto care vor să vină la Rânca trebuie să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă. „Facem un apel la conducătorii auto să nu plece cu autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, pentru că se supun unui real pericol“, a mai menționat Cristi Tudor. 

Un drum iubit de turiști

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești-Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în Sebeș, județul Alba. Drumul ajunge la o înălțime de 2.145 de metri, în pasul Urdele. Drumul străbate patru județe. 

Transalpina este considerat unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan, fiind preferatul motocicliștilor din toată lumea, care vin an de an pe acest drum.

Proprietarii de spații de cazare așteptau ca circulația pe Transalpina să se redeschisă cu ocazia mini vacanție de 1 mai și de Paște, dar vremea le-a dat peste cap planurile. Lucrătorii de la Drumurile Naționale avansaseră cu lucrările de deszăpezire și aproape că finalizaseră acțiunea de curățarea a zăpezii. 

În prezent, nu se știe când va fi redeschisă circulația pe cel mai înalt drum din România și când turiștii se vor putea bucura din nou de frumusețile oferite de Munții Parâng. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite