Primul tronson al centurii din Târgu Jiu, deschis circulației. Se merge pe cinci kilometri VIDEO

0
Publicat:

Circulația pe primul tronson al centurii municipiului Târgu Jiu, în lungime de peste cinci kilometri, a fost deschisă de marți, 23 aprilie 2024, de la ora 16.00.

„Astăzi (marți, 23 aprilie 2024 - n.r.) 23 aprilie, începând cu ora 16⁰⁰, se deschide circulația rutieră pe VO 66B, Varianta de Ocolire a Municipiului Târgu-Jiu, între localitățile Romanești-Bălești-Bârsești. 

Accesul se face prin intersecții tip sens giratoriu, iar legătura cu DN 67, zona Slobozia, se face printr-un nod rutier - pasaj prevăzut cu bretele de intrare și ieșire.

Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție pe acest sector de drum și să respecte semnalizarea rutieră montată. Termenul de finalizare pentru întreaga lucrare rămâne 25 iunie 2024“, este anunțul făcut de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Un sistem de iluminat a fost montat pe aceste tronson, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a prezentat, zilele trecute, primele fotografii nocturne.

Termenul inițial stabilit în contract era sfârșitul anului trecut, dar a fost prelungit ca urmare a unor lucrări neprevăzute. Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu are o lungime totală de 20 de kilometri. Șoferii speră că traficul auto prin municipiul Târgu Jiu va fi redus prin finalizarea drumului de centură.

Se poate circula pe primul tronson de cinci kilometri a drumului de centură Foto DRPD Craiova
Se poate circula pe primul tronson de cinci kilometri a drumului de centură Foto DRPD Craiova

Lucrările au început în urmă cu zece ani

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu au început în urmă cu zece ani.

În anul 2013 era semnat contractul cu firma Collini Lavori (Italia) pentru construirea drumului de centură, iar, în 2018, contractul era reziliat la doar 40% execuție. Noul contract a fost semnat în 2020 cu societatea Secol (Italia) și avea termen de execuție de un an și jumătate.

După mai multe amânări, Varianta Ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu ajunge, în sfârșit, să poată fi utilizată, acest lucru urmând să degreveze traficul din reședința Gorjului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite