Lucrător de la ISU Gorj, condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală din cauză că filma şi fotografia la nunţi

Lucrător de la ISU Gorj, condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală din cauză că filma şi fotografia la nunţi

Lucrătorul de la ISU este acuzat de evaziune pentru că fotografia şi filma la nunţi

Un lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală din cauză că realiza fotografii şi filme la nunţi şi alte evenimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cosmin M., de 42 de ani, a fost trimis în judecată şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru evaziune fiscală. Sentinţa a fost emisă de către Tribunalul Militar Timişoara, având în vedere calitatea acestuia, de angajat al ISU Gorj. „Nu vreau să comentez. Prejuduciul de care am fost acuzat a fost achitat“, a spus acesta. Sentinţa nu este definitivă. 
 

Nu şi-a declarat veniturile 

Potrivit rechizitoriului, angajatul ISU este acuzat că în perioada 2012-2016, a prestat activităţi în domeniul înregistrărilor audio-video sau prin fotografiere la diferite evenimente private, în mod repetat, fără a declara veniturile realizate din aceste activităţi independente, activităţi pentru care, potrivit legislaţiei fiscale, avea obligaţia de plată a impozitului şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate. 

Prejudiciu de peste 11.000 de lei

Acesta a fost depistat, în vara anului 2017, de reprezentanţii ANAF în urma unor anunţuri de pe Facebook prin care îşi promova serviciile sub forma. Organele de inspecţie fiscală au efectuat un control inopinat la locuinţa celui suspectat. Pentru că nu a depus declaraţii la organele fiscale, reprezentanţii ANAF au stabilit o bază de impozitare prin estimare, ajungându-se la suma de 27.000 de lei.S-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile, care a stabilit un prejudiciu de peste 11.000 de lei.
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările