Pilot de raliu la 17 ani: a câştigat de la prima cursă, s-a răsturnat cu maşina de 3 ori şi vrea să fie campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario vrea să ajungă campionul României
Mario vrea să ajungă campionul României

Mario Cristian Călugăriţa, un adolescent de 17 ani, din municipiul Târgu Jiu, este pasionat de automobilism şi concurează la cursele de raliu. A câştigat, deja, numeroase premii şi promite să ajungă un mare pilot. Visul său este să devină campionul României.

Ultimul premiu a fost obţinut de Mario chiar în urmă cu o săptămână, la un concurs desfăşurat în judeţul său, Gorj.

La Campionatul de Viteză în Coastă de la Rânca, adolescentul a câştigat locul I la categoria sa de vârstă şi locul III la clasa maşinii cu care a participat, unde a concurat cu piloţi mult mai experimentaţi de toate vârstele, iar pe cei mai mulţi dintre ei a reuşit să-i învingă.

„A fost foarte frumos pentru mine, fiind şi etapă de casă, deoarece am concurat în judeţul Gorj. A fost un nivel destul de ridicat. Au participat patru juniori şi am reuşit să mă clasez pe primul loc, după o bătălie destul de strânsă. La clasa motorului 1.600 centimetri cubi, am obţinut locul III. Au concurat 11 piloţi. A fost destul de dificil, dar am avut un atu, fiind etapă de casă am cunoscut puţin mai bine traseul. Concurenţa a fost destul de ridicată. Piloţii şi maşinile au fost foarte pregătite“, a povestit tânărul pilot.

Acesta a mărturisit că a fost visul său de copil să concureze la etapa desfăşurată la Rânca, unde vine ca spectator la concursul de raliu: „A fost visul meu de zece ani de când merg acolo ca spectator. îmi doream să iau startul la acest campionat“, a precizat Mario Cristian.

Mario

Acesta pilotează de patru ani şi a obţinut până acum titlul de campion naţional la clasa „juniori“ şi locul III. „Sper ca în acest an să prind podiumul“, a mărturisit pilotul.

Premiu chiar de la prima cursă

A urmat şi a absolvit cu brio Şcoala de Pilotaj al fostului mare pilot Valentin Porcişteanu. Mario a debutat în anul 2017 în cadrul Campionatului Naţional de Slalom Paralel organizat de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Mario

Nu poate uita prima cursă la care a participat, unde l-a avut alături pe Valentin Porcişteanu: 

„Prima mea experienţă a fost una deosebită. Am ajuns pentru prima dată într-o maşină de curse şi am luat startul într-un mediu organizat. Am fost foarte mulţumit ca am terminat cursa cu bine şi, din fericire, am reuşit să mă clasez pe locul II la clasa juniori. Am concurat pe o Dacia Logan în specificaţie de cupă închiriată de la Valentin Porcisteanu şi am fost co-pilotat de către Vali de la care am învăţat multe“, povesteşte Mario.

S-a răsturnat de trei ori

Cel mai dificil moment peste care a reuşit să treacă a fost când s-a răsturnat de trei ori cu maşina. 

„Acest sport implică şi incidente de acest fel, dar nu există pilot care să îşi cunoască limitele până când nu trece prin aşa ceva. A fost un moment greu mai ales pentru părinţi. Îmi doresc să nu mai trec printr-un accident“, se destăinuie Mario.  

Acesta este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu îşi doreşte ca, după terminarea liceului, să urmeze cursurile Facultăţii de Autovehicule, pentru că nu vrea să renunţe la visul de a ajunge campion: 

„Pasiunea mea pentru automobilism este un mod de viaţă, deoarece în cea mai mare parte a timpului mă ocup de maşina mea de curse. Iubesc maşinile şi cursele! Vreau să ajung campionul României, dar pentru asta e nevoie să fiu sprijinit pentru a avea o maşină competitivă“.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Gorjeanul care s-a întors din SUA pentru a lupta în Primul Război Mondial. A fost capturat de două ori şi a evadat de fiecare dată

VIDEO Alegeri locale 2020. Primarul reales al unei comune din Gorj a sărbătorit victoria călare

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite