Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit de un muncitor, pe şantier. Au fost aleraţi pirotehniştii

Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit de un muncitor, pe şantier. Au fost aleraţi pirotehniştii

Un muncitor care lucra pe şantier, la marginea Municipiului Târgovişte, a descoperit un proiectil din din Al Doilea Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Bărbatul şi-a anunţat colegii şi şefii. În zonă se lucrează la fundaţia unei hale. Oamenii au oprit imediat lucrul şi au anunţat pompierii pirotehnişti din cadrul ISU.
 
Proiectilul a fost ridicat şi dus într-un centru unde urmează să fie distrus.
 
Muncitorii şi-au reluat activitatea, însă stau cu teamă, pentru că în zonă ar mai putea exista muniţie neexplodată.

A fost mobilizare generală şi într-o comună din Dâmboviţa, la începutul lunii septembrie, după ce un localnic a găsit, în fundaţia casei o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, neexplodată. 

Autorităţile au izolat zona pe o suprafaţă de 100 de metri în jurul casei şi au ridicat muniţia pentru a o distruge.

Echipa pirotehnică a izolat muniţia şi a dispus asigurarea zonei de către echipaje de poliţie şi jandarmi pe o rază de 100m.
  

„Printr-un apel 112, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgovişte a fost alertată şi a intervinit pentru asanarea terenului în vederea ridicării unui element de muniţie, o bombă de aviaţie de 250 kg descoperită de un cetăţean din localitatea Ghirdoveni în urma unor lucrări de construcţie (săpături). Echipa pirotehnică a izolat muniţia şi a dispus asigurarea zonei de către echipaje de poliţie şi jandarmi pe o rază de 100m. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea distrugerii”, arată ISU Dâmboviţa.
 
Sătenii s-au speriat teribil când au aflat vestea şi nu înţeleg cum a ajuns proiectilul în fundaţia casei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările