Procesatorii de lemne din Munţii Bucegi, luaţi la ochi pentru că au distrus drumul cu camioanele. „Vor reface pe banii lor“

Procesatorii de lemne din Munţii Bucegi, luaţi la ochi pentru că au distrus drumul cu camioanele. „Vor reface pe banii lor“

Drum distrus de camioanele cu lemne, în Munţii Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan / Facebook

DJ 714 Sanatoriul Moroieni - Padina, cea mai sigură cale de acces către zona montană a judeţului Dâmboviţa, a fost distrus de camioanele care coboară cu lemne. Şoferii depozitează lemnele pe marginea drumului, lucru interzis. Autorităţile judeţene anunţă noi restricţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De mai multe luni, în contextul sezonului rece, autorităţie judeţene întreţin DJ 714, care este mult mai lat, oferind mai multă siguranţă decât cealaltă cale de acces către staţiunea Padina - Peştera, DJ 713 Dichiu - Piatra Arsă.
 
„Muncim şi investim bani pentru ca, la final, să constatăm că tot ceea ce am făcut a fost în zadar. 

Este şi cazul drumului judeţean din munte, DJ 714, tronsonul dintre comuna Moroeni, sat Glod, şi Zănoaga, porţiune de drum distrusă de camioanele exploataţiilor forestiere din zonă. 

Noi lucrăm să putem ţine drumul deschis, acesta fiind cale de acces către Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina, iar alţii nu ţin cont de efortul nostru şi de banii investiţi”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
 
Pentru că au deteriorat drumul, societăţile care exploatează lemnul din munte vor fi obligate să îl readucă la starea iniţială.
 
 
Autorităţile judeţene sunt hotărâte să aplice sancţiuni celor care nu au ţinut cont că li s-a cerut să nu transforme în depozit drumul judeţean şi nu au respectat restricţiile de circulaţie, fapt care a dus la distrugerea drumului. 

„Îi anunţ pe cei care nu au respectat legea că vor reface drumul aşa cum era înainte de a-l distruge, pe cheltuaiala lor, şi tot pe banii lor vor asigura şi scurgerea apelor pluviale afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte. În perioada următoare vom introduce noi restricţii pe drumurile judeţene din munte. Nimeni, dar nimeni, nu îşi bate joc de banii dâmboviţenilor şi de munca noastră”, a mai spus şeful CJD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările