FOTO Recoltă record de prune, dar fără doritori care să muncească la cules. Orăşenii sunt invitaţi la autoservire în livadă: „Pot să culeagă singuri fructele“

FOTO Recoltă record de prune, dar fără doritori care să muncească la cules. Orăşenii sunt invitaţi la autoservire în livadă: „Pot să culeagă singuri fructele“

Recolta de prune de pe Valea Dâmboviţei, în comuna Bărbuleţu, este una extrem de bogată anul acesta. Crăcile pomilor s-au rupt sub greutatea fructelor, iar oamenii au pus proptele pentru a salva pomii. Producţia de fructe prognozată pentru acest an îi bucură pe fermierii români, însă problema este că nu vor avea cu cine să culeagă toate fructele.

Dâmboviţa, printre judeţele cu cei mai puţini kilometri de drumuri de pământ

Dâmboviţa, printre judeţele cu cei mai puţini kilometri de drumuri de pământ

Regiunea Nord-Est a României are cei mai mulţi kilometri de drumuri pietruite şi de pământ, judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava şi Vaslui raportând printre cele mai mari valori în ceea ce priveşte starea precară a drumurilor, potrivit datelor publicate într-un raport al Institutului Naţional de Statistică (INS). La polul opus se află Dâmboviţa, Covasna sau Caraş-Severin.

Cele mai bune 10 modalităţi de a-ţi revitaliza metabolismul fără să ajungi la doctor

Cele mai bune 10 modalităţi de a-ţi revitaliza metabolismul fără să ajungi la doctor

Tehnic, metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice şi energetice care au loc în ţesuturile organismului viu, fiind un proces complex, ce implică schimburi de materii şi energii. Dacă metabolismul merge perfect, pierderea în greutate este doar o chestiune de timp. Pentru a funcţiona în parametri normali, metabolismul are nevoie de hrană adecvată, mişcare şi un anumit tip de comportament.

O femeie de 82 de ani, victima unui accident rutier, nu mai e primită acasă de noră şi de propriul fiu: „Să o ia acasă şoferul care a lovit-o“

O femeie de 82 de ani, victima unui accident rutier, nu mai e primită acasă de noră şi de propriul fiu: „Să o ia acasă şoferul care a lovit-o“

O bătrână de 82 de ani, din comuna dâmboviţeană Produleşti, accidentată de o maşină în urmă cu trei săptămâni, a ajuns să fie plimbată între spital şi locuinţă pentru că familia nu o mai doreşte. Rudele spun că bătrâna este ca un copil acum şi necesită îngrijire permanentă, mai ales că are răni deschise la picioare.

Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

acum 3 zile · comentarii (34)

Multă lume a constatat că Viorica Dăncilă foloseşte interpreţi la toate întâlnirile externe. Cum e posibil aşa ceva?, m-au întrebat – scandalizaţi – oameni care ştiau că, înainte de a ocupa fotoliul de premier, Dăncilă fusese aproape un deceniu membră a Parlamentului European. E posibil ca un deputat european să vorbească doar limba maternă?

acum 3 zile · comentarii (84)

Cu fiecare zi ce trece, dimensiunile dezastrului din noaptea 10-11  august devin tot mai clare. Rămâne evidentă următoarea realitate. Jandarmeria română a atacat, bătut, gazat, fugărit zeci de mii de oameni nevinovaţi, paşnici, fără arme, care nu făceau altceva decât ce prevede Constituţia: dreptul la liberă exprimare a ideilor şi doleanţelor.

acum 3 zile · comentarii (39)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 4 zile · comentarii (8)

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 4 zile · comentarii (4)

Este greu să ignori ce spune Darius Vâlcov, având în vedere că el conduce de facto guvernul României. În esenţă, Vâlcov spune următoarele: statul paralel  persecută demnitarii şi funcţionarii de rang înalt, care vor să ia banii de la privaţi şi să-i dea alegătorilor români. Ba chiar îi bagă în puşcărie, astfel ca firmele private să poată vandaliza averea poporului român. Iar ei, săracii, sunt îngeri pe pământ.

acum 21 zile · comentarii (14)

Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

acum 4 zile · comentarii (0)