Noua atracție a unui oraș din România. Sute de cireşi japonezi, plantaţi pe Bulevardul Regele Ferdinand FOTO

0
Publicat:

Sute de cireşi japonezi au fost plantaţi pe Bulevardul Regele Ferdinand din Târgovişte, acţiunea de plantare fiind începută vineri, 13 aprilie 2024.

Sute de cireși japonezi plantați la Târgoviște. FOTO. C.S.
Sute de cireși japonezi plantați la Târgoviște. FOTO. C.S.

Bulevardul Regele Ferdinand este o arteră înfiinţată în urmă cu câţiva ani în Târgovişte, în cadrul unui întreg cartier care a fost construit pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Vom planta 450 de cireşi japonezi în Târgovişte. Suntem pe Bulevardul Ferdinand, iar acest bulevard va fi plin de asemenea arbori. Cu siguranţă va fi un bulevard mai frumos şi astăzi dăm startul unei campanii importante de plantare de arbori, de plantare de pomi în Târgovişte, campanie care va avea o etapă importantă şi pe data de 24 aprilie când, la parcul de lângă Complexul Turistic de Nataţie, împreună cu copii de la şcolile târgoviştene, vom planta pomi şi vom înfrumuseţa municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Zona a fost transformată în cartier, se construiesc blocuri ANL, un complex sportiv cu stadion, sedii de instituţii.

Clădirea din Târgovişte unde au fost ţinuţi, în decembrie 1989, soţii Ceauşescu va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului, dar va găzdui şi un Muzeu al Tradiţiilor Militare, iar în prezent este în proces de reabilitare.

De asemenea, acolo se contruiește și un stadion nou. Dâmbovița Arena va fi a doua arenă din Târgoviște, după „Eugen Popescu”. Va avea peste 12.000 de locuri și multe alte facilități.

Cireșul Japonez

Cireș japonez (Prunus serrulata) – este un arbore de talia a III-a, care poate poate ajunge la o înălțime de 10-15 metri. Acesta dezvoltă o coroană foarte largă (până la 9 metri în diametru, la arborii bătrâni). Arborele este originar din Asia.

FOTO blog.eturia.ro
FOTO blog.eturia.ro

Frunzele sunt ovale, acuminate, scurt serate, de 6-12 centimetri. Florile sunt grupate câte 3-5 în raceme, albe, pline, de circa 4 centimetri. Înflorește înainte de înfrunzire, în aprilie-mai.

Originari din Asia, copacii înfloresc, de fapt, peste tot în lume, din Europa până în emisfera sudică.

La Macon (SUA), în sudul statului Georgia, în partea a două a lunii martie, există o zonă cu peste 350.000 de copaci cu flori de cireș Yoshino. Localnicii au un Festival Internațional al Florilor de Cireș care începe încă din februarie, și inclusiv un concurs de flori de cireș.

FOTO urban.ro
FOTO urban.ro

În Washington DC (SUA), cireșii sunt un simbol al prieteniei americano-japoneze, căci primii 3.000 de cireși au fost dați cadou de primarul orașului Tokyo în 1912. De atunci, alte câteva mii de exemplare au fost plantate, iar cei mai mulți se găsesc în zona Tidal Basin sau East Potomac Park.

Și la New York (SUA) există grădini de cireși, în special în Sakura Park (Manhattan), Flushing Meadows Corona Park (Queens), Silver Lake Park (Staten Island), dar și în

Central Park (Manhattan) sau Brooklyn Botanic Garden (Brooklyn).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite