Proiectul-mamut din Muntenia, pentru reabilitarea unor drumuri județene. Ce șosele vor fi modernizate

0
Publicat:

A demarat proiectul de infrastructură care a primit cea mai mare sumă acordată vreodată unui proiect din Regiunea Sud-Muntenia. Este vorba de modernizarea mai multor drumuri județene.

Asfaltare de drumuri SURSA Arhivă
Asfaltare de drumuri SURSA Arhivă

Vor fi reabilitate DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) și astfel vor fi modernizați 60 de kilometri de drumuri județene cu o valoare totală de 64.2 milioane euro.

La 15 aprilie 2024 au demarat toate cele trei locuri din din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”.

Lucrările de modernizare ale Lotului 1, în valoare de 101.602.363,47 lei (TVA inclus), au început, luni, 15 aprilie 2024, din Târgoviște - Halta Teiș, vor continua în comunele Șotânga și Vulcana-Pandele și se vor finaliza cu reabilitarea podului peste râul Ialomița, la granița dintre Brănești și Pucioasa. Tot luni au debutat și lucrările pe lotul 2.

În lotul 1 se vor turna două straturi de asfalt, se vor amenaja 26.000 de mp de trotuare, 18 km de șanțuri din beton, 1,5 km de rigole de acostament, 8,7 km de rigole carosabile acoperite, 584 metri liniari de poduri și podețe, 1,2 km parapet direcțional de tip semigreu, 2.000 de accese la proprietăți, demolarea și construirea unui nou pod în Șotânga și reabilitarea altor două poduri importante. De asemenea, vor fi amenajate și 36 de stații de autobuz.

Aceasta este prima etapă din cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din istoria județului Dâmbovița, cu finanțare record în regiunea Sud-Muntenia.

Județul Dâmbovița a obținut 64.200.000 euro, suma cea mai mare acordată vreodată unui proiect din Regiunea Sud-Muntenia, pentru modernizarea a 60 de km de drumuri județene.

Cu o lungime de 28,9 km, lotul 3 face parte din cel mai mare proiect finanțat în Regiunea Sud-Muntenia, Consiliul Județean Dâmbovița reușind să atragă nu mai puțin de 64.200.000 de euro pentru modernizarea a 60 de km de drumuri județene.

Lotul 3 pleacă din Adânca, ajunge în Bucșani - Dobra (Mărcești) - Finta - Cornești și se oprește în DN 1 A.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite