Avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri

Avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie

Reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au emis o nouă avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri, pentru râurile din bazine hidrografice din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sӑlaj, Bihor, Alba şi alte judeţe.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, se pot produce, de miercuri până joi la ora 16.00, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazine hidrografice din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sӑlaj, Bihor, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, judeţele Caraş-Severin şi Timiş.
 
De asemenea, se pot produce, de miercuri ora 18.00 până vineri ora 10.00, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazine hidrografice din Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Gorj, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Suceava, Neamţ şi Bacău.
 
De aceleaşi fenomene sunt vizate, începând de joi ora 00:00 până vineri ora 16:00, râurile din bazinele hidrografice Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov), Ialomiţa – (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa), Buzӑu – (judeţele Braşov, Covasna, Buzӑu) şi râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).
 
Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de miercuri de la pra 16.00 până la ora 23.00, pe unele râuri mici din judeţele Cluj, Sӑlaj, Alba, Hunedoara şi Caraş - Severin, iar de joi ora 10.00 până vineri 20.00 pe unele râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Prahova şi Dâmboviţa.
 
Miercuri, ANM a emis un cod galben de ploi în majoritatea judeţelor din ţară, precipitaţiile putând atinge şi 70 de litri pe metrul pătrat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările