Toate vilele baronilor din România. Casă în centru, cabană la munte şi maşini de lux din salariul de profesor. Cum a reuşit asta deputatul Alexandru Băişanu?

Toate vilele baronilor din România. Casă în centru, cabană la munte şi maşini de lux din salariul de profesor. Cum a reuşit asta deputatul Alexandru Băişanu?

Vila lui Băişanu, constrută din venituri de bugetar. FOTO: Dinu ZARĂ

Bugetar dintotdeauna, preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, locuieşte într-o vilă cochetă din centrul municipiului Suceava şi conduce maşini de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, începând din 1993 Băişanu a fost profesor la Liceul de Arte Suceava, iar din 2002 devine cadru didactic la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

În perioada 2004-2008, Băişanu a fost subprefect al judeţului Suceava, iar din 2012 a devenit parlamentar. Fără nicio sursă de venit declarată în afară de salariul de profesor, Ştefan Alexandru Băişanu a devenit proprietarul unei vile în zona centrală a municipiului Suceava, pe strada 6 noiembrie, cu suprafaţa utilă de 460 de metri pătraţi.

Băişanu mai deţine o casă de vacanţă la Suceviţa cu suprafaţa de 400 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial în municipiul Suceava. În acte, Băişanu mai deţine două autoturisme BMW şi Audi.

În declaraţia de avere, Băişanu a mai inclus bijuterii şi obiecte de artă în valoare de peste 100.000 de euro, un depozit bancar de peste 100.000 de euro şi împrumuturi acordate unor societăţi comerciale în valoare de 250.000 de euro.

Asta în condiţiile în care împreună cu soţia în ultimii ani nu a declarat vreodată venituri totale care să depăşeasă 40.000 de lei.

Prin intermediul tatălui său, Ştefan Alexandru Băişanu controlează însă televiziunea locală TV Plus, dar şi alte firme din judeţ.

În plus, Băişanu şi-a construit o adevărată reţea locală de influenţă formată din rude numite în funcţii de conducere atât în partid cât şi în instituţiile deconcentrate din judeţ.

Alte ştiri din Suceava:

FOTO VIDEO „Sala Tronului” lui Ştefan cel Mare, mutată în Iulius Mall Suceava

25 de cascadori vor arde 30.000 de euro la Hora Bucovinei, pentru un nou record mondial, în campania electorală

FOTO VIDEO Mănăstirea Dragomirna, două importante premii europene pentru restaurarea spectaculoaselor fresce medievale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările