Peste 100 de magazine alimentare din Ialomiţa, sancţionate de inspectorii sanitar-veterinari pentru încălcarea legislaţiei în domeniu

Peste 100 de magazine alimentare din Ialomiţa, sancţionate de inspectorii sanitar-veterinari pentru încălcarea legislaţiei în domeniu

Peste 100 de magazine alimentare din Ialomiţa au fost sancţionate de inspectorii DSVSA

Mare atenţie atunci când mergem la cumpărături. Unele dintre produsele puse la vânzare nu respectă normele de igienă. Inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au sancţionat peste 100 de astfel de unităţi comerciale care încălcau legea.

O serie de controale realizate de inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa a scos la iveală faptul că multe dintre produsele pe care le cumpărăm de la alimentare sau supermarketuri nu respectă condiţiile legale de păstrare sau depozitare. 
 
Pe raza judeţului Ialomiţa, reprezentanţii instituţiei au identificat un număr total de peste 2000 de unităţi comerciale care au fost autorizate în baza Ordinului ANSVSA din 16 decembrie 2008, privind comercializarea produselor de origine animală şi nonanimală, în cele mai bune condiţii. 
 
Din numărul total al acestor unităţi comerciale, în urma controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni pentru 177 de astfel de societăţi. Acestea au primit din partea inspectorilor DSVSA Ialomiţa notificări privind suspendarea autorizaţiei sanitar- veterinare sau au fost efectiv închise. 
 
Cele mai multe deficienţe, în număr de 119, au fost identificate în cazul magazinelor alimentare, care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural. 
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: