Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Şeful CJ, Silvian Ciupercă, în vizorul DNA

Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean 
Ialomiţa şi la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Şeful CJ, Silvian Ciupercă,
 în vizorul DNA

Mascaţii au descins în sediul Consiliului Judeţean Ialomiţa FOTO: M.S.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, în această anchetă fiind vizat şi preşedintele CJ, Silvian Ciupercă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 13.10 Procurorii DNA au reţinut în sarcina preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă pentru că, în urma unei licitaţii publice, ar fi atribuit ilegal suprafaţa de 495 de hectare către societatea SC Green Harvest SRL.

UPDATE ora 12.10 Cu puţin timp în urmă şeful PSD Ialomiţa şi al Consiliului Judeţean Ialomiţa a venit cu maşina de serviciu la biroul instituţiei pe care o conduce la Slobozia. Acesta nu a făcut niciun fel de declaraţii cu privire la percheziţiile care se desfăşoară încă de la primele ore ale dimineţii la sediul CJI. Singurul oficial din cadrul instituţiei care a vorbit cu jurnaliştii a fost Ioan Martin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Potrivit acestuia, „se organizează percheziţii la Serviciul Achiziţii şi sunt vizate mai multe contracte de achiziţii, încheiate în ultimii ani” a precizat Ioan Martin.

 

Mascaţii, însoţiţi de procurori DNA şi ofiţeri de poliţie judiciară, au intrat în sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Anchetatorii au căutat probe într-o anchetă ce vizează atribuirea de contracte preferenţiale, faptele de corupţie fiind comise în cursul anului 2014. Surse din această anchetă au precizat că vizat de procurorii anticorupţie ar fi Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Potrivit procurorilor DNA, sunt vizaţi şi directori din cadrul Spitalului Judeţean Ialomiţa, cu suspiciuni de fapte de corupţie.

Conform aceluiaşi document, percheziţiile făcute de către procurorii DNA se desfăşoară la 30 de adrese situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, din care trei sunt instituţii publice de interes local, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, cea de-a treia instituţie publică unde au loc percheziţii este Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

Matematicianul, devenit primat de Ţăndărei

Rădăcinile lui Silvian Ciupercă sunt departe de judeţul Ialomiţa, pe care-l conduce cu mână de fier de 10 ani. El s-a născut la Buzău, iar apoi s-a mutat cu familia în Ţăndărei.

Anii 70 îl prind student al Facultăţii de Matematică, iar timp de 18 ani, în perioada   1996 – 1978, face parte din corpul profesoral al Liceului Teoretic „Paul Georgescu” din Ţăndărei, instituţie de învăţământ pe care o şi conduce în ultimii săi ani de carieră didactică.

Renunţă la viaţa de catedră în 1996 când se înscrie la alagerile locale pentru funcţia de primar al oraşului Ţăndărei, pe care le câştigă detaşat. Înscris pe listele Uniunii Social Democrate PD (FSN) – PSDR a reuşit să obţină 31,30% din voturile valabil exprimate şi să obţină mandatul de primar.

Din administraţia locală, în cea judeţeană

După doar patru ani în fruntea micului oraş cu perspective limitate, Silvian Ciupercă, pe listele aceluiaşi PSDR se înscrie în cursa electorală pentru fotoliul de parlamentar. Astfel, el obţine un mandat de deputat în Parlamentul României, în colegiul I Feteşti – Ţăndărei.

Cariera parlamentară se termină în 2004, după un singur mandat, dată la care el este ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi preşedinte al Partidului Social Democrat Ialomiţa. Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când Silvian Ciupercă este şeful judeţului Ialomiţa şi al PSD Ialomiţa.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Silvian Ciupercă încasează de la Consiliul Judeţean Ialomiţa nici mai mult nici mai puţin de 57.796 lei pentru faptul că este şeful instituţiei.

Camarila preşedintelui Ciupercă

În numele partidului care l-a numit în funcţie, Silvian Ciupercă a montat în funcţii publice cei mai destoinici oameni care au sprijinit interesele organizaţiei PSD Ialomiţa.

Din camarila preşedintelui Ciupercă fac parte Ştefan Muşoiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi fost preşedinte al Tineretului Social Democrat Ialomiţa, Otilia Dumitru, omul preşedintelui Ciupercă din fruntea învăţământului ialomiţean demis la cerere după ce a fost vizată de o anchetă DNA, şi subprefectul Marin Constantin, fost primar al comunei Albeşti.

O scurtă perioadă de timp, din cercul apropiat al preşedintelui Ciupercă făcea parte şi fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, medicul chirurg pediatru Vasile Olaru.

Mariajul dintre Olaru şi Ciupercă avea să scârţie imediat după alegerile locale din 2012, ale căror rezultate n-ar fi fost în favoarea preşedintelui fără sprijinul doctorului Olaru.

Citiţi şi:

Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Şeful CJ, Silvian Ciupercă, în vizorul DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, în această anchetă fiind vizat şi preşedintele CJ, Silvian Ciupercă.


Cum a găsit succesul în viaţă baronul de Ialomiţa Silvian Ciupercă. De la un simplu profesor, la omul care controlează toată averea judeţului

Silvian Ciupercă este de 10 ani preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ascensiunea sa în administraţia publică şi viaţa politică începe cu 20 de ani în urmă pe vremea când a fost ales primar al oraşului Ţăndărei. Funcţia publică şi-o împarte cu cea politică, el fiind totodată şi preşedintele filialei judeţene a Partidului Social Democrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările