Val uriaş de contestaţii la Bacalaureat 2022, în Olt. Aproape o treime din notele de la Istorie şi Limba Română sunt puse la îndoială

Val uriaş de contestaţii la Bacalaureat 2022, în Olt. Aproape o treime din notele de la Istorie şi Limba Română sunt puse la îndoială

Absolvenţii de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ nemulţumiţi de note au depus contestaţii FOTO: Alina Mitran

Un număr foarte mare de candidaţi care au susţinut în judeţul Olt probele Bacalaureatului 2022 au formulat contestaţii în urma afişării rezultatelor.

În judeţul Olt s-au depus 1.434 contestaţii, cele mai multe la Istorie, unde 297 elevi, din cei 942 care au susţinut proba, sunt nemulţumiţi de evaluare, şi la Limba şi Literatura Română, unde sunt în total peste 660 contestaţii, la Real şi Uman. De asemenea, foarte multe contestaţii au fost depuse la Anatomie şi fiziologie umană - 85, dar şi la Logică şi argumentare - 59. 

Mult mai puţine au fost, în schimb, depuse la Matematică, 142 în total, deşi 1.381 candidaţi au susţinut proba la această disciplină. Rezultatele finale vor fi afişate în 1 iulie.

În judeţul Olt s-au înscris să susţină probele Bacalaureatului 2022, sesiunea iunie-iulie, 2.399 candidaţi. 110 dintre ei nu s-au mai prezentat, rata de promovare fiind de 66,9%. Dintre candidaţii respinşi, 628 au obţinut medii mai mici de 5, iar 121 au fost respinşi cu medii între 5,00 - 5,99.

Rata de promovare pentru promoţia curentă este de 71%, în timp ce doar 32,37% dintre candidaţii din seriile anterioare au trecut cu bine examenul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Liceul de la ţară aflat pe primul loc în Olt, pentru al doilea an la rând. Rată de promovare de 100% la BAC

Bacalaureat 2022, proba obligatorie a profilului. Elevii: „Uşor!“. Profesor Matematică: „La Evaluarea Naţională, subiectele au fost mai echilibrate“ VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările