Bătrânul Gică Baciu, din Mânzăleşti, are 100 de ani dar joacă hora la fel ca-n tinereţe VIDEO

0
0
buzaubaciuroneta
Sursa foto Roneta Baciu

Nea` Gică Baciu, buzoianul din comuna Mânzăleşti care la vârsta de 100 de ani îşi întreţine gospodăria în care locuieşte singur, merge la cumpărături şi chiar la vânătoare, continuă să impresioneze prin vitalitatea sa. Mai nou, îl vedem cum se prinde în horă laolaltă cu dansatorii tineri.

Pe 4 mai 2022, Gheorghe Baciu a împlinit 100 de ani, însă este cel puţin la fel de vioi ca vecinii lui cu trei, patru decenii mai tineri. 

Nea` Gică, aşa cum îi spun apropiaţii, se îngrijeşte singur de gospodărie. Merge la cumpărături în sat şi chiar sapă în grădină.

Tocmai şi-a construit un gard trainic din sârmă care trebuie să ţină departe animalele sălbatice care vin din pădure.

„Am muncit mult la gard, pentru că trebuia. Mi-am făcut şi poartă, la care mai am să pun doar zăvor. Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Cât voi mai putea, o să fac treabă”, spune bătrânul din Mânzăleşti.

   

Bătrânul declară că se simte bine şi în ciuda vârstei înaintate se poate deplasa fără probleme. Uneori se mai ajută de un băţ, pentru că îl mai dor picioarele. 

„Fac singur piaţa, mă duc şi îmi iau ce îmi trebuie. Până acum am mers cum am mers. De acum înainte, ce o vrea Dumnezeu”, spune Gică Baciu.

buzaubaciuroneta

Sursa Roneta Baciu

Zilele trecute, domnul Gică ne-a arătat din nou că este un bătrân atipic, plin de surprize. I-a avut oaspeţi în curtea sa pe participanţii la ”Treasure Games in The Park: Ţinutul Buzăului”, primul reality-show online din România.

Participanţii la evenimentul menit să promoveze cel mai nou geoparc UNESCO, Ţinutul Buzăului, au asistat la un scurt spectacol folcloric. Domnul Gică Barbu s-a prins în hora dansatorilor populari, cărora le-a făcut faţă în ciuda diferenţei mari de vârstă. 

Sursa video Roneta Baciu

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEOUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite