Un preparat de post ieftin, dulce şi gustos: salam de biscuiţi

Un preparat de post ieftin, dulce şi
gustos: salam de biscuiţi

Salam de biscuiţi de post

În această perioadă specială din an, când mulţi dintre români caută să respecte Postul Paştelui, să ştii ce să mănânci nu mai este chiar atât de uşor. Gospodinele se întrec în a găsi reţete care să respecte „indicaţiile” religioase şi, astfel, Postul sfânt al Paştelui. Una dintre aceste reţete care se potriveşte perfect acestei perioade este cea a salamului de biscuiţi de post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra Popa, bucătar la un restaurant din Slatina, spune că reţeta salamului de biscuiţi „de post” este doar puţin diferită de cea obişnuită pentru acest preparat. Important este că produsul final este uşor de pregătit şi, în plus, nu presupune defel cheltuieli mari. De asemenea, iarăşi foarte important, este că produsul este uşor de gătit chiar şi de către cei care nu au mai avut niciu „treabă” cu bucătăria până acum.

Mai exact, pentru prepararea salamului de biscuiţi de post sunt necesare:
--- biscuiţi de post: 500 grame;
--- 1 cană lapte soia;
--- 1 cană zahăr;
--- jumătate pachet de margarină;
--- 1 sticluţă rom;
--- 2-3 linguri cacao;

Mod de preparare:
Biscuiţii se fărâmiţează în întregime, apoi se toarnă, rând pe rând, ingredientele anterior menţionate şi se omogenizează bine totul. La final, pe o folie de celofan, se presară puţin praf de la biscuiţii zobiţi, apoi se toarnă conţinutul cu lingura câte puţin - la un capăt, în linie cât de cât dreaptă, după care se rulează folia pentru a lua forma unui salam.

Se pune la frigider pentru cel puţin 3-4 ore. Pentru amatori, se pot folosi şi nucă, stafide sau rahat în prepararea acestui produs. Poftă bună!
 

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Cea mai bună reţetă de făcut în Postul Paştelui. Sushi cu legume în foi de alge sau în barot de seminţe

FOTO  Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările