Un bărbat şi o femeie au luat 600 lei amendă la vot, după ce femeia i-a cerut partenerului ajutorul

Un bărbat şi o femeie au luat 600 lei amendă la vot, după ce femeia i-a cerut partenerului ajutorul

Bărbatul a reţinut cinci din cele opt buletine de vot primite în secţie FOTO: Alina Mitran

Un bărbat de 43 ani şi o femeie de 52 ani, concubini, vor fi mai săraci cu 600 lei după ce vor plăti amenda primită în secţia de votare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce doi, din comuna Brebeni, judeţul Olt, s-au prezentat la secţia de votare la care sunt arondaţi, unde au primit fiecare câte patru buletine de vot şi s-au îndreptat cu acestea către cabină. Femeia, invocând că nu ştie să citească, a solicitat să fie ajutată de concubinul său, iar acesta a făcut mult mai mult decât să-i indice unde regăseşte candidaţii favoriţi. Au terminat de ştampilat buletinele, doar că bărbatul a ales să introducă în urne doar trei din cele opt buletine, cu celelalte cinci îndreptându-se către ieşire, dintr-un motiv rămas nelămurit În plus, membrii secţiei de votare au sesizat şi faptul că în cabina de vot acesta a fotografiat buletinele, lucru interzis de lege.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Coteana au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că într-o secţie de votare din comuna Brebeni se află o persoană care are asupra sa 5 buletine de vot.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că două persoane, care au o relaţie de concubinaj, la intrarea în secţia de votare, au primit câte 4 buletine de vot şi au intrat în cabine alăturate pentru a-şi exercita dreptul la vot. Întrucât femeia nu ar fi ştiut să citească, a solicitat sprijinul concubinului pentru a ştampila buletinele în locurile indicate de către aceasta. Bărbatul a ştampilat cele 8 buletine repartizate celor doi, după care a introdus în urna de vot doar 3 dintre acestea.

Fiind observat de membrii comisiei, bărbatului i-au fost reţinute cele 5 buletine care nu au fost introduse în urna, în vederea anulării acestora. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul a fotografiat buletinul de vot“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 600 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările