Un bărbat a votat într-o localitate din Olt folosind cartea de identitate a concubinei. Când s-a descoperit fapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mod curios, la identificarea bărbatului în secţia de vot nimeni n-a sesizat că acesta foloseşte documentul de identitate al unei femei FOTO: Alina Mitran
În mod curios, la identificarea bărbatului în secţia de vot nimeni n-a sesizat că acesta foloseşte documentul de identitate al unei femei FOTO: Alina Mitran

Un alegător care a votat într-un sat din Olt s-a ales cu dosar penal. a reuşit să-şi exercite dreptul al vot folosindu-se de documentul partenerei sale, fapta fiind descoperită ulterior.

Rămâne un mister cum de operatorul care a trebuit să-i verifice unul bărbat din Olt, care s-a prezentat la vot, identitatea, a trecut de acest filtru folosind documentul de identitate al concubinei sale. A fost descoperit de-abia când, nu mult mai târziu, bărbatul s-a întors în secţia de votare, de data aceasta cu propriul buletin. Atunci cineva a sesizat faptul că se afklă pentru a doua oară în faţa urnelor şi au demarat cercetările.

Bărbatul este din Coloneşti, însă are reşedinţa în localitatea Cungrea. Acum este cercetat penal şi riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau amendă penală.

„Astăzi,  27 septembrie a.c., am fost sesizaţi despre faptul că un bărbat, de 28 de ani, din comuna Colonesti, cu reşedinţa în comuna Cungrea, s-a prezentat la o secţie de votare din Cungrea, unde ar fi votat folosind actul de identitate al concubinei sale. Ulterior, bărbatul s-a prezentat la o altă secţie de votare, unde a votat folosind propria carte de identitate. 

Echipa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-a deplasat de îndată la faţa locului pentru a stabili situaţia de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de «fraudă la vot»“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite