A început Bacalureatul din acest an. Aproape 3.000 de absolvenţi, aşteptaţi la proba orală de limba română, la Sibiu

A început Bacalureatul din acest an. Aproape 3.000 de absolvenţi, aşteptaţi la proba orală de limba română, la Sibiu

Timp de 3 zile, între 10 şi 12 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a sunt aşteptaţi să susţină prima probă a examenului de Bacalaureat din acest an, cea de competenţe lingvistice de limba şi literature română.

În judeţul Sibiu, proba se susţine in 33 de centre de examen, aflate în Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Mârşa, Dumbrăveni, Sălişte, Miercurea Sibiului, Tălmaciu, Copşa Mică şi Cisnădie.
 
Anul acesta, la prima sesiune a BAC-ului s-au înscris 2.946 de candidaţi din care 2.387 au absolvit liceul anul acesta iar 559 sunt absolvenţi din anii trecuţi. La proba de competenţe lingvistice de limba şi literatura română sunt înscrişi 2.418 candidaţi iar 528 de candidaţi din seriile anterioare au această probă recunoscută.
 
La începutul anului şcolar 2012 – 2013 au fost înscrişi în anii terminali (învăţămât zi, frecvenţă redusă şi seral) un număr de 3703 elevi. „Numărul celor înscrişi la examenul de bacalaureat (serie curentă)  este cu 1316 mai mic deoarece unii fie au abandonat clasa terminală, fie au rămas corigenţi, fie au fost exmatriculaţi datorită numărului mare de absenţe acumulate pe parcursul anului şcolar sau nu s-au înscris întrucît au considerat că nu sunt suficient pregătiţi”, spune Livia Creţulescu, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. 
 
Vă mai recomandăm: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările