Dorin Cioabă, despre reuniunea de azi a romilor de la Costeşti, cu mese întinse şi lăutari: „Iulian Rădulescu şi Dan Stănescu sunt amândoi nişte caraghioşi”

Dorin Cioabă, despre reuniunea de azi a romilor de la Costeşti, cu mese întinse şi lăutari: „Iulian Rădulescu şi Dan Stănescu sunt amândoi nişte caraghioşi”

Dorin Cioabă

Dorin Cioabă, rege internaţional al romilor, a declarat sâmbătă, la Sibiu, că pentru ceea ce se întâmplă la Costeşti, unde contestatarii Casei Cioabă s-au întâlnit cu masă pusă şi cântăreţi, cei care au organizat evenimentul „o să-şi primească pedeapsa de la Dumnezeu”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
”Iulian şi Dan Stănescu, amândoi sunt nişte caraghioşi, amândoi nu reprezintă nicio comunitate, dacă familiile de romi din localitatea Costeşti ar fi fost alături de el, dar am văzut mitingul făcut încă şi cu copilaşii mici împotriva acestui personaj. Vrea să fie important şi să beneficieze de moartea tatălui meu creând vreo confuzie că el ar fi reprezentat vreodată pe cineva. 
 
Dan Stănescu împreună cu tatăl lui Ilie Stănescu niciodată nu au trecut graniţele, nu au părăsit statul român, teritoriul României. Cum poate să vorbească că au reprezentare internaţională şi că ei participă la astfel de evenimente? Sunt o creatură a presei, a maniliştilor, îşi chemă maneliştii, încing grătarele şi cu as ta cred că au rezolvat problema romilor”, a spus Dorin Cioabă. 
 
Acesta spune că a avut o judecată în cursul zilei de azi, la staborul romilor de la Sibiu, şi că ”oamenii sunt foarte revoltaţi de ce se întâmplă acolo”. 
 
”Cred că pentru ceea ce fac o să-şi primească pedeapsa de la Dumnezeu. Domnul Iulian nu a fost niciodată din familia noastră, Iulian este cel care a propus să-l încoroneze pe Ilie Stănescu şi s-a vehiculat atunci că a primit două găini pentru a-l pune rege”, a mai spus Dorin Cioabă, care a dat asigurări vor duce mai departe, el şi fratele său, munca tatălui lor. 
 
”Niciodată nicio instituţie din România nu va putea să oprească casa regală. Numele de Cioabă este sinonim cu rege. Eu dacă apar undeva, chiar dacă ni se interzice prin lege, oamenii spun acolo ”A venit regele, nu a venit Cioabă”. 
 
Casa regală Cioabă s-a constituit legal, noi avem la bază documente care atestă acest lucru, pe care le-am prezentat tuturora şi care n-au fost contestate niciodată. Bunicul meu a solocitat statului, prin preşedinte, prin preşedintele camerei, prin toşţi miniştrii, guvern, şi cu toţii au spus DA, e nevoie de un lidet care să fie unul singur şi a  esta dacă se numeşte rege nu avem nimic împotrivă, atâta timp cât această denumire există în rândul comunităţii lor. Casa regală Cioabă va dăinui, titlul de rege nu ne poati fi luat”, a mai spus Dorin Cioabă. 
 
Pe aceeaşi temă:
 

Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.

Controversă pe costul operaţiei lui Cioabă: spitalul Universitar Akdeniz din Antalya ar fi cerut 22.000 de euro

Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya ar fi cerut de fapt 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, luni, apropiaţi ai familiei. Iniţial, a fost vehiculată suma de 350.000 de dolari, adică peste 260.000 de euro.
 

Sicriu de 11.000 de euro, comandat din America, pentru regele Florin Cioabă

Trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor este aşteptat să ajungă acasă, la Sibiu. Sicriul este unul special, comandat tocmai în America, susţin apropiaţii.

Bogdan Oprea: „E o minciună că Băsescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru Cioabă“

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că este „o minciună“ afirmaţia potrivit căreia şeful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis în cazul autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă.
 

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor: „Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar”

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.

A început circul: „Ciobizarea” României

„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat cu inima „Regelui“

Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.

Regele Cioabă va fi înmormântat după tradiţiile ţigăneşti: el nu trebuie atins, iar prin faţa lui nu au voie să treacă femei

Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.

FOTO Florin Cioabă a murit. Dorin Cioabă cere sprijin financiar de 350.000 de dolari pentru aducerea în ţară a tatălui său

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Acesta ar urma să fie adus în ţară luni, cu un avion privat.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: