500 de lei pentru un permis de conducere reţinut, în urma unei depăşiri neregulamentare

500 de lei pentru un permis de conducere reţinut, în urma unei depăşiri neregulamentare

Poliţistul din Sibiu angajat de doar un an care a refuzat mita unui şofer Foto Adevărul

Un şofer din Mureş a depăşit în Mediaş o autoutilitară pe linie continuă. A rămas fără permis de conducere şi i-a propus poliţistului de la Rutieră bani în schimbul actului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum şoferul de 41 de ani, din judeţul Mureş, este cercetat penal pentru dare de mită, după denunţul agentului de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Mediaş, un tânăr încadrat în muncă în urmă cu un an.
 
Incidentul a avut loc în data de 17 noiembrie, când tânărul agent a sesizat telefonic poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu despre ce s-a întâmplat în trafic. 
 
A explicat că în timpul serviciului, în municipiul Mediaş,  a constatat o abatere de natură contravenţională la regimul rutier. De aceea, a decis să suspende un permis de conducere după ce posesorul acestuia a depăşit o autoutilitară cu încălcarea marcajului longitudinal continuu.
 
Numai că „contravenientul fără calitate specială”, i-a propus agentului de poliţie rutieră, în primă fază, 350 lei, în schimbul permisului de conducere, iar apoi a ridicat miza la 500 lei.
 
„Agentul de poliţie rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta săvârşită constituie infracţiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea continuării cercetărilor.
 
Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea poliţiştilor anticorupţie la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi întocmirii actelor de constatare”, după cum se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările