Directorul medical al Spitalului Militar Galaţi a preluat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locotenent colonelul Constantin Vlase Foto: www.smugalati.ro
Locotenent colonelul Constantin Vlase Foto: www.smugalati.ro

Directorul medical al Spitalului Militar Galaţi, locotenent-colonelul Constantin Vlase, a preluat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. Consiliul Judeţean Sibiu a transmis că numirea s-a făcut pentru ”cel mult 30 de zile”.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat că  locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, a preluat conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. 

Fostul manager al unităţii medicale din Sibiu a demisionat miercuri, la cinci zile de când vicepremierul Raluca Turcan i-a solicitat acest lucru. 

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din ţară, iar Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care preia cazurile cela mai grave. 

În repetate rânduri, medicii au reclamat lipsa locurilor pentru pacienţii cu noul coronavirus, fostului manager imputându-i-se că nu a luat la timp măsurile necesare pentru mărirea capacităţii de tratare. 

Potrivit datelor transmise de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, în prezent sunt disponibile în Spitalul Judeţean 12 paturi ATI dedicate pacienţilor COVID, complet dotate, iar după punerea în funcţiune a noii staţii de oxigen va creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI.

În judeţ mai sunt disponibile paturi dedicate COVID, inclusiv paturi ATI, în Spitalul Militar, Spitalul CFR, în spitalele din Mediaş, Cisnădie şi Agnita. În această săptămână şi conducerea DSP Sibiu a fost preluată de un medic militar. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de „endemic” precum este virusul gripal anual

Medic german, arestat pentru că ar fi ucis pacienţi infectaţi cu coronavirus

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite