Foi de varză acră pane, reţeta inedită cu cel mai mare succes. Cum trebuie să fie aluatul

Foi de varză acră pane, reţeta inedită cu cel mai mare succes. Cum trebuie să fie aluatul

FOTO Arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este cunoscut pentru reţetele sale nonconformiste. Spune că una dintre aceste reţete, care are cel mai mare succes atât la el acasă, cât şi pe la târguri, este varza acră pane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uica Mihai spune că este o reţetă simplă, care nu necesită cheltuieli mari, deoarece se folosesc foarte puţine ingrediente. Gustul este însă desăvârşit.

"Alege foi de varză acră cât mai mari şi împerechează-le două câte două să se potrivească şi să se suprapună. Curăţă vinişoarele groase aşa cum faci la sarmale şi croieşte-le perechi în forme frumoase (pătrate, triunghiuri, rondele mari).

Pregăteşte un aluat ca de clătite, din: 300 g de făină, trei linguri de ulei de măsline, un pahar de apă minerală, sare, piper, cimbru.

Şi ia foile câte două, la dai prin aluat, le lipeşti una de alta potrivite frumos apoi le mai dai o dată prin aluat, apoi prin pesmet şi le arunci în baie de ulei bine înfierbântat. Le frigi acolo până se rumenesc bine şi le scoţi să se stoarcă pe o sită. Şi fierbinţi, merg aşa de bine cu un piure de cartofi şi sos de roşii, juri că mănânci carne pohăită!”, arată bucătarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: