Supă şi ciorbă cu limbă de vită. Secretele a două preparate delicioase, dezvăluite de un specialist în bucătărie tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorbă şi supă cu limbă de vită FOTO Mircea Groza
Ciorbă şi supă cu limbă de vită FOTO Mircea Groza

Există o serie de reţete pe bază de limbă de vită. Pregătită cu atenţie şi preparată corespunzător, veţi obţine cu siguranţă un deliciu culinar.

Urmând cu atenţie paşii reţetei lui Mircea Groza, un specialist în bucătărie tradiţională, veţi obţine şi o supă, şi o ciorbiţă, una mai gustoasă decât cealaltă.

Ingrediente: o limbă de vită, câteva oase, zarzavat pentru supă, o ceapă, un ardei, o bucată de varză, trei căţei de usturoi, o roşie coaptă, frunze de ţelină, sare, piper boabe

Înainte de a începe pregătirea oricărui fel de mâncare al cărui ingredient de bază îl reprezintă limba de vită, este esenţial că să o curăţaţi bine: o spălaţi cu multă atenţie, apoi o ţineţi în apă rece, împreună cu oasele de vită, după care le opăriţi. Aruncaţi apa, spălaţi din nou limba, dar şi oasele şi le puneţi la fiert în apă rece cu sare, spumând de câte ori este nevoie. Lăsaţi să fiarbă în profunzime, la foc molcom, pentru ca zeama să nu devină tulbure. Când limba s-a fiert, adăugaţi zarzavatul, ceapa, varza, usturoiul, ardeiul, frunzele de ţelină şi boabele de piper. Când legumele s-au gătit, le scoateţi pe o farfurie, împreună cu oasele, lâsând limba să mai fiarbă la foc mic, până se înmoaie. Acesta este momentul în care o scoateţi din supă, pentru ca după ce se răceşte, să îndepărtaţi pieliţa şi părţile cu grăsime.

Strecuraţi supa şi o împărţiţi în două: jumătate o veţi transforma întrâ-o ciorbă gustoasă, pe cealalta, într-o supă aromată.

Pentru ciorbă, tăiaţi un ardei roşul feliuţe, roşia o daţi pe răzătoarea mare, după care le adăugaţi în zeamă, împreună cu jumătate de limbă tăiată cubuleţe. Dacă aveţi, puneţi şi o ceapă verde tocată mărunt. Fierbeţi tăiţei în apă cu sare, strecuraţi-i şi puneţi-i în mâncare; nu uitaţi de zarzavatul fiert şi tocat. Săraţi şi piperaţi după gust.

Pentru supă veţi pregăti găluşte dintr-un ou, griş şi un praf de sare. Presăraţi frunze de pătrunjel.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum se face mâncarea de carne de viţel cu găluşte. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios

Cea mai gustoasă ciorbă cu carne de viţel. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un preparat plin de savoare

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite