Bugetul de criză scoate carnea din meniul reşiţenilor

Bugetul de criză scoate carnea din meniul reşiţenilor

arhiva

Crescătorii de animale menţin trendul scumpirii pentru că primesc subvenţii prea mici. Tot mai mulţi reşiţeni cumpără din ce în ce mai rar produse din carne pentru că au mai puţini bani şi chiar îşi fac unele cumpărături în Serbia. Vânzătorii din măcelăriile reşiţene spun că magazinele sunt aproape goale în timpul săptămânii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Aceştia spun că perioada grea abia acum începe, mai ales că producătorii de carne vor să ridice preţurile pentru toate produsele. În următoarea perioadă se preconizează că preţurile la carne vor creşte cu aproape 15 la sută „În timpul săptămânii avem foarte puţini clienţi. Lumea nu mai are bani şi vin la cumpărături doar la începutul sfârşitului de săptămână“, a spus Maria Şuta, vânzător într-o măcelărie din municipiu.

Reşiţenii fac economii drastice atunci când vine vorba de lista de cumpărături. Măcelarii mai spun că vânzările merg prost şi pentru faptul că oamenii cumpără în cantităţi mici. Dacă anul trecut, cu 50 de lei, o familie de trei persoane îşi făcea cumpărături pentru două zile, astăzi această sumă abia ajunge pentru o singură zi.

Pieţele, din nou la modă

„S-a ajuns ca strictul necesar să fie peste limita normală. Încercăm să reducem din cheltuieli atât cât putem. Mâncăm carne mai mult la sfârşit de săptămână şi în rest mai multe ciorbe şi meniuri din legume“, a spus Adriana Simion, de 35 de ani, din Reşiţa. Cei mai mulţi dintre reşiţeni evită mai nou să-şi facă cumpărăturile pentru legume, fructe şi brânzeturi din supermarketurile din oraş. Astfel, cu toate că producătorii de legume spun că vânzările nu merg foarte bine, se simte o schimbare în bine în ceea ce priveşte numărul clienţilor. „Din supermarketuri nu mai este rentabil să cumperi unele produse. Vin în piaţa şi mă aprovizionez cu legume pentru că ştiu că sunt mult mai proaspete“, a spus Mariana Durlea, din Reşiţa. Gospodinele se bucură de venirea primăverii şi a verii pentru că apar legumele, dar se gândesc cu groază ce se va întâmpla iarna următoare.

Detergenţi şi balsam de rufe din Serbia

Unii reşiţenii spun că au găsit o nouă soluţie pentru a face economii. Astfel,  aceştia fac cumpărăturile şi în Serbia, mai ales când vine vorba de detergenţi. Preţul pentru 15 kilograme de detergent ajunge la 60 de lei, iar balsamul de rufe la cinci litri costă 25 de lei, asta în contextul în care în supermarketurile reşiţene, doi litri costă 12 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările